Doe mee aan schooltheaterproject...
Doe mee aan schooltheaterproject... ((Foto: aangeleverd))

'Wat doe jij?' zoekt jonge acteurs

ALKMAAR - Bij Artiance Centrum voor de Kunsten vindt vrijdag 7 juni van 10.00 tot 13.00 uur de auditie plaats voor het schooltheaterproject 'Wat doe jij?'. Gezocht worden jonge acteurs met theaterervaring die op werkdagen tijd hebben om te repeteren en om te spelen op scholen. Denk aan een tussenjaar of invulling van een stage (mbo-artiestenopleiding, PABO, pedagogiek )

De interactieve voorstellingen van Artiance -Wat doe jij?- maken ingewikkelde thema's op een speelse en uitdagende manier bespreekbaar op middelbare scholen. Voorstellingen gaan bijvoorbeeld over: pesten, seksualiteit, groepsdruk, alcohol en diversiteit; onderwerpen waarmee jongeren veel bezig zijn maar waarover niet altijd makkelijk wordt gepraat. Samen met een spelersgroep worden in de klas herkenbare situaties nagespeeld en kunnen de jongeren experimenteren met gedrag, ervaren ze hun invloed op anderen en worden ze uitgedaagd verder na te denken over het thema.

Om mee te kunnen spelen in deze voorstellingen moeten deelnemers minimaal twee dagen in de week (overdag) beschikbaar zijn om te kunnen repeteren/spelen; sowieso op vrijdag. Belangrijk is dat men zich voor minimaal een half jaar kan binden aan dit project. Tenslotte staat er ook een vergoeding voor het spelen van de voorstellingen tegenover. Verder zijn kandiaten energiek, talentvol, open en sociaal en hebben zij voldoende spelervaring voor publiek. Ze schuwen gesprekken over kwetsbare onderwerpen niet en stellen zich professioneel op naar de scholen waar ze te gast zijn. Wie voldoende speelervaring heeft en zin heeft om mee te doen, kan zich aanmelden voor de auditie.

De eerstvolgende auditie is vrijdag 7 juni van 10.00 tot 13.00 uur bij Artiance Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3, 1811 KE Alkmaar. Aanmelden is mogelijk via Leoni van Veen (projectleider WatDoeJij) L.vanveen@artiance.nl. De auditieopdracht wordt per mail verzonden.

Meer berichten