Alkmaar in de ban van EK Wielrennen.
Alkmaar in de ban van EK Wielrennen. ((Foto: aangeleverd))

Alkmaar in de ban van EK Wielrennen

ALKMAAR - De Alkmaarse zomer staat dit jaar helemaal in het teken van wielrennen. Van 7 tot en met 11 augustus vinden in onze kaasstad namelijk de Europese Kampioenschappen Wielrennen 2019 plaats - een internationaal topsportevenement dat voor de eerste keer in de huidige vorm in Nederland wordt georganiseerd. Het belooft een spannend, meerdaags programma te worden waarin junioren, beloften en eliterijders strijden om de titels. Het programma kent dertien wedstrijden.

Al ruimschoots voor augustus staat Alkmaar in het teken van het EK Wielrennen. Van 29 april tot en met 15 november vinden er meer dan twintig officiële side-events plaats. Daar worden onder meer de unieke Fietsspelen en de Wieler 3 daagse onder verstaan. Het parcours moet nog officieel bekend worden gemaakt. Wel is bekend dat de route onder meer door het historisch centrum van Alkmaar, langs de molens in de polder en over de kasseien van de Munnikenweg gaat. Laurens ten Dam en Niki Terpstra zijn aangewezen als ambassadeurs voor de Europese Kampioenschappen. "Wij zijn supertrots dat het EK Wielrennen naar Alkmaar komt en zijn druk bezig om het parcours te testen en uit te zetten", aldus de Noord-Hollandse wielrenners.

Programma

Woensdag 7 augustus
Mix Team Relay
Tijdrijden voor junioren

Donderdag 8 augustus
Tijdrijden voor vrouwen en mannen U23
Tijdrijden voor elite vrouwen en -mannen

Vrijdag 9 augustus
Wegwedstrijd voor junioren

Zaterdag 10 augustus
Wegwedstrijd voor mannen U23
Wegwedstrijd voor elite vrouwen

Zondag 11 augustus
Wegwedstrijd voor vrouwen U23
Wegwedstrijd voor elite mannen

Kijk voor alle informatie over dit grootse sportevenement, het parcours en alle side-events op www.alkmaarprachtstad.nl.

Meer berichten