Kristina Smetanova.
Kristina Smetanova. ((Foto: © Donald van Hasselt Photogaphy))

30e editie masterclasses op stapel

ALKMAAR - Holland Music Sessions, de Alkmaarse organisatie die jonge zeer talentvolle klassiek geschoolde musici de kans geeft om masterclasses te volgen bij gerenommeerde docenten én om podiumervaring op te doen, gaat zijn 30e zomer in.

Naast de openbare masterclasses en de avondconcerten in de altijd sfeervolle Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen in Alkmaar, is er deze keer het jubileumevenement 'Klassiek voor iedereen' op zaterdag 24 augustus in TAQA Theater De Vest. Zeker is al dat het 12-jarige wonderkind Sanne Zwikker, een Nederlandse violiste die in New York woont, te zien en te horen zal zijn. Datzelfde geldt voor het Bergens Symfonieorkest en het Devanas Pianoduo uit Slowakije. Deze laagdrempelige dag van de klassieke muziek komt aan het eind van het zomerfestival van Holland Music Sessions dat op 20 juli begint en op 25 augustus eindigt. Het zwaartepunt van het festival ligt in Bergen en in Alkmaar.

In de Alkmaarse Remonstrantse Kerk zijn van woensdag 31 juli t/m vrijdag 16 augustus elf avondconcerten. In die kerk zijn ook de openbare masterclasses. Ook in de 'buitengebieden' van de gemeente Alkmaar komt Holland Music Sessions. Woensdag 24 juli is er een concert in de Grote Kerk van De Rijp. En in de Grote Kerk van Schermerhorn is een serie op de zondagochtenden. Ook in Bloemendaal, Castricum, Egmond aan den Hoef, Enkhuizen, Haarlem, Heerhugowaard, Heiloo, Jisp, Muiden, Schagen, Schoorl en Warmenhuizen zijn er deze zomer weer topconcerten. Kaarten kunnen worden besteld op www.tihms.com/concerten

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten