Deze turners van Saturna komen dit weekend in actie tijdens de NK heren.
Deze turners van Saturna komen dit weekend in actie tijdens de NK heren. ((Foto: aangeleverd))

Alkmaar klaar voor NK Turnen Heren

ALKMAAR - Maar liefst 600 turners uit heel Nederland komen 25 en 26 mei naar Alkmaar voor het NK Turnen Heren (Bondskampioenschap).

De Alkmaarse turnvereniging Saturna - die het evenement in samenwerking met de KNGU organiseert - heeft dertien leden die mee strijden voor een podiumplaats. De turners komen zaterdag in actie tijdens de meerkamp en zondag zijn de toestelfinales. De organisatie rekent op minimaal 1800 bezoekers in sportcomplex de Meent Bauerfeind. Finn, Sander, Deniz, Luuk, Bruno, Taiy, Timothy, Tim, Tijs, Stijn, Guus, Stef en Cisco zijn de jongens die in actie komen voor Saturna.

"Alle jongens maken wel kans op een medaille, vooral bij de toestelkampioenschappen", zegt Liesbeth Bruins, voorzitter wedstrijdgroep Saturna." Zowel in de kwart- als de halve finale hebben namelijk alle jongens al eens op het podium gestaan. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar, dat het echt op de vorm van de dag aan zal komen. Wie kan er het best met de zenuwen omgaan en wie turnt het stabielst en heeft de beste vorm van de dag? Het blijft tenslotte een momentopname. Ziggy Blackson heeft in ieder geval het goede voorbeeld gegeven. Die heeft zijn NK in de Benjamin talentendivisie al geturnd en won zilver."

Draaiboeken

Het is niet voor het eerst dat er belangrijke turnwedstrijden worden georganiseerd in De Meent. Het sportcomplex vormde eerder het decor voor onder meer de halve finale NK heren en de halve finale NK dames. "Het organiseren van een grootschalig evenement is niet nieuw voor ons, dus de draaiboeken liggen er. Al blijft het een gigantische operatie. Daarom zijn we met een werkgroep al sinds september aan de slag. Wat het mooiste is tijdens zo'n weekend? Al die stralende koppies! Als zondag iedereen blessurevrij is gebleven en de deelnemers terug kunnen kijken op een succesvol toernooi, ben ik zelf ook heel tevreden. Het is altijd een boost voor de sport wanneer zo'n grootschalig evenement in je eigen stad plaatsvindt. Al hebben we als vereniging weinig reden tot klagen; we groeien nog steeds. Dat heeft ook te maken met internationaal succes van Epke Zonderland. Wat je nu ook veel ziet is 'freerunnen', waarbij sporters over allerlei obstakels rennen en salto's maken. Die bewegingen leren ze bij een turnvereniging, dus daar plukken wij de vruchten van."

Zaterdag 25 mei: meerkampfinales

08:40 - 10:40 3e, 2e en 1e divisie instap, 3e divisie pupil

10:55 - 13:05 talenten divisie instap, 2e, 1e en talenten divisie pupil

13:40 - 16:30 3e, 2e en 1e div jeugd, 3e div junior, 2e div junior, 1e div junior

17:10 - 20:00 3e div junior II, 2e div junior II, 1e div junior II, 3e div senior, 2e div senior, 1e div senior

Zondag 26 mei: - toestelfinales

08:40 - 11:40 3e, 2e, 1e en talenten divisie instap, 3e, 2e, 1e en talenten divisie pupil

12:00 - 14:40 3e, 2e, 1e divisie jeugd, 3e, 3e en 1e divisie junior I

14:50 - 17:30 3e, 2e en 1e divisie junior II en 3e, 2e en 1e divisie senior


Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten