(Foto: )

Alkmaar maakt zich op voor Zomer op het Plein

ALKMAAR - Zomer op het Plein komt er weer aan. Dat betekent elk weekend gratis concerten, kleinkunst en straattheatervoorstellingen. Zomer in de Mare (Rekerhout) en Zomer op het Plein (Canadaplein) bieden gedurende de zomermaanden elk weekend een gevarieerde programmering voor jong en oud. Van 1 tot en met 23 juni staat Zomer in de Mare geprogrammeerd; van 29 juni tot en met 11 augustus is het Zomer op het Plein. Alle evenementen zijn gratis toegankelijk!

De Zomer op het Plein-programmering start in juni in het prachtige park De Rekerhout (bij de Mare), met een aantrekkelijk programma vol doe- en beleef activiteiten, avontuurlijke voorstellingen en internationaal straattheater. Van 1 t/m 23 juni is elke zaterdagavond een avontuurlijke voorstelling te zien; op de zondagmiddagen valt verspreid over het festivalterrein te genieten van leuke theateracts voor de hele familie.

Cabaret, kleinkunst, jazz

Zomer op het Plein wordt uitgebreid met een comedy- en kleinkunstprogrammering op een drietal vrijdagavonden. Onder andere Matroesjka, Herman in een Bakje Geitenkwark, Peter van Rooijen, Lonneke Dort en Yvonne van den Eerenbeemt bestijgen het Canadapleinpodium. Op de zaterdagavonden staan intieme luisterconcerten geprogrammeerd. Cabaretier Dolf Jansen brengt samen met Soundbridge en singer-songwriter Elly O'Keefe een Ierse avond, er is een soloprogramma met mooie liedjes van Room Eleven's Janne Schra en singer-songwriter Bertolf trakteert het publiek op de allermooiste liedjes. Ook is er een openluchtbios.

Talentstage

De zondagmiddagreeks van Zomer op het Plein wordt geopend met het jaarlijks terugkerende Talenstage. Ditmaal is het de beurt aan de drie zingende zussen van OG3NE om uit conservatoriumstudenten van Conservatorium Haarlem een eigen begeleidingsband samen te stellen. De zondagmiddagen bij Zomer op het Plein staan zoals elk jaar in het teken van schitterende concerten. New Cool Collective zorgt voor een spetterende party, met in het voorprogramma Steffen Morrisson. Er is reggae van De Rootsriders, die een ode brengen aan Bob Marley, en de Kameroense zangeres Ntjam Rosie komt met een prachtig concert met jazz, soul en pop.

Kijk voor het complete programma op www.zomerophetplein.nl of haal de gratis flyer op bij Theater De Vest.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten