Gezellig en bloedheet Kaeskoppenstad.
Gezellig en bloedheet Kaeskoppenstad. ((Foto: Luciënne van der Stouwe))

Kaeskoppenstad: 'Volgend jaar twintig graden doen?'

ALKMAAR - Kaeskoppenstad en lekker weer; ze zijn voor elkaar gemaakt. Tijdens alle twaalf edities van het historische spektakel regende het slechts één keer, herinnert Mirella Doss zich. De eigenaar van het organiserende DOSS Event Support blikt tevreden terug, al was het zondag voor het mooie te warm.

"Mooi weer is natuurlijk heerlijk voor onze honderden vrijwilligers, maar het strandweer van afgelopen zondag is niet ideaal", vervolgt Mirella. "Dat zien we terug in onze bezoekersaantallen, die zondag minder waren dan zaterdag. Toch hebben een kleine twintigduizend bezoekers het historische evenement bezocht. Iets minder dan vorig jaar, maar dat is niet zo vreemd met zulke weersomstandigheden. Het was zelfs de warmste dag voor de tijd van het jaar sinds 1901! We hadden zondag ruim 2,5 ton water nodig om het publiek en vrijwilligers af te laten koelen. Wat denk je van de figuranten die meerdere lagen kleding dragen?!"

Discussies

Het thema 'De veranderende stad' aan het Verdronkenoord werd een succes. "We hadden de straat flink aangepakt, want die was de afgelopen jaren een stuk kaler. Net als nu waren er destijds ook flinke discussies gaande over stadsvernieuwing. Zo moest groen wijken voor woningen en daar werd door de edelen stevig over gediscussieerd. In het door ons gebouwde theehuis ging het er fel aan toe. Al met al was het weer een prachtig weekend, maar zullen we volgend jaar twintig graden doen?!"

De volgende editie Kaeskoppenstad vindt plaats op 6 en 7 juni 2020.


Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten