Nieuwe kunstexpositie in Alkmaars ziekenhuis

Alkmaar in de spotlights.
Alkmaar in de spotlights. ((Foto: Marcel Witte))

ALKMAAR -De kunstcommissie Kunst als Medicijn (KAM) organiseert kunstexposities in het ziekenhuis in Alkmaar. De KAM is er wederom in geslaagd een interessante, nieuwe expositie te organiseren. De exposities wisselen vanaf nu elke drie maanden. De huidige expositie is tot eind augustus te bezichtigen.

In de gang bij 040 hangen schilderijen van Henk Kuilboer. De belangrijkste aspecten in zijn landschappen zijn licht en stilte. Hij probeert zo min mogelijk te laten gebeuren om dit te versterken. Anneke Stoutenbeek exposeert met haar schilderijen in gang 130. Ze werkt het liefst op linnen met acryl. Compositie, invulling van de ruimte en kleurstelling komen tot stand in een proces waarbij het uiteindelijke doek niet meer lijkt op de eerste opzet. Lekker zomers zijn de schilderijen van Peter Swidde. Ze hangen aan de wanden Metiusgracht zijde en de tussenhal.

Alkmaar in de schijnwerpers

Aan de wanden in de hoofdstraat bij de Rode trap hangen foto's van Marcel Witte. Speciaal voor deze expositie heeft Marcel (sinds kort professioneel fotograaf) een aantal van zijn foto's van Alkmaar en het Noord-Hollandse landschap geselecteerd. In het Stiltecentrum hangen monoprints en acrylschilderijen van Elly Berkhout-Van Herwijnen. Bloemen zijn voor beide technieken een van haar inspiratiebronnen en staan centraal in deze expositie.

Beelden en keramiek

In de vitrines Metiusgracht staat werk van Olga de Ruiter. Olga gebruikt diverse technieken waar ze mee experimenteert. De laatste paar jaar is ze bezig geweest druktechnieken toe te passen op keramiek. De werken in de vitrines zijn er voorbeelden van. De beelden van Henny Mazurel staan in de vitrines bij de hoofdingang en bij 035. Henny werkt graag met een thema en laat zich momenteel inspireren door de oude geschiedenis. "Beeldend scheppen, weergeven wat je ziet, voelt en denkt. Genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan. In platvlak, steen en brons."

Eigen collectie KAM

De KAM heeft ook een eigen collectie. Een deel wordt uitgeleend op alle locaties in het ziekenhuis waar patiënten komen. Een ander deel van deze collectie wordt ingezet om publieke ruimtes op te fleuren. Tijdens deze expositie staat er keramiek uit de eigen collectie in de vitrine bij de Rode trap.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Alkmaar gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Alkmaar nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten