Duo Leeghwater en Henk Zwart spelen 16 juni de voorstelling 'Herauten van de Stelling'
Duo Leeghwater en Henk Zwart spelen 16 juni de voorstelling 'Herauten van de Stelling' ((Foto: Rene Knoop))

'Herauten van de Stelling'

WEST BEEMSTER- Duo Leeghwater en Henk Zwart geven zondagmiddag 16 juni de voorstelling 'Herauten van de Stelling' op Fort bij Spijkerboor.

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden, maar is hij ooit gebruikt… ? De muziek vertelt het verhaal van de forten en hun bewoners ten tijde van de Eerste, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog maar ook: wat gebeurde er in de forten en wie huizen er tegenwoordig? Met nieuwe en oude muziek, met zang en gesproken tekst en theatrale elementen, met onverwachte instrumenten en met het fort als spannend decor nemen Marieke Wenink (altviool), Marieke Franssen (fluiten) en Henk Zwart (zang) het publiek mee in de spannende wereld van de Stelling van Amsterdam.

Bekijk het fort met andere ogen

Duo Leeghwater geeft twee concerten op zondag 16 juni om 11.30 en 14.30. Voor of na het concert kun je wat drinken in het fortcafé en natuurlijk het fort bekijken.Boek online voor het concert op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Alkmaar gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Alkmaar nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten