Basement Killers
Basement Killers ((Foto: (Afbeelding: aangeleverd)))

Lokaal talent op De Hout Rocks

ALKMAAR – Talentontwikkeling en lokale bands staan centraal tijdens De Hout Rocks dat zondag 16 juni plaatsvindt in de Alkmaarder Hout.

Komende editie staat in het teken van 'Rock door de jaren heen'

Komende editie staat in het teken van 'Rock door de jaren heen'. Verschillende genres uit de geschiedenis van de rockmuziek krijgen de aandacht, dus iedere liefhebber komt aan bod. Bezoek het mooie stadspark van Alkmaar om in de buitenlucht naar stevige rockmuziek te luisteren. Het festival begint om 13.00 uur en is om 18:00 uur afgelopen.

Programma

Het festival wordt om 13:00 uur geopend door Basement Killers, een band met gelaagde rocksongs. Soms knetterhard, dan weer atmosferisch, maar altijd met de song in het vizier. De songs zijn geïnspireerd op bands als Alice in Chains, Soundgarden en Porcupine Tree.

Het tweede optreden om 14:15 uur zal zijn van 3 Point Landing. Groots, expressief, dromerig en apart. 3 Point Landing is een female-fronted, alternatieve rockband uit Alkmaar waar de keytar de gitaar vervangt met synthesizers. Ze zetten een breed geluid neer voor een driekoppige band en de nummers dekken thema's als omgaan met gevestigde ordes en ideeën en een effect willen hebben in de wereld. Om 15:30 uur is het podium voor Edwin Danks. Deze band speelt moderne rock met een flinke scheut seventies en grunge. De band komt uit de kop van Noord-Holland en geeft een energieke show die vol zit met dikke riffs, catchy melodieën, gierende orgels en uptempo songs. Edwin Danks lijkt op Foo Fighters en Nothing But Thieves, maar door het Hammondorgel klinken ze vooral als zichzelf.

Afsluiter

Als afsluiter voor hjet festival speelt om 16:45 uur de band So be it. Deze band is een gevestigde naam in Egmond en omstreken. De band speelt al jaren rockklassiekers in kroegen en festivals in Noord-Holland. Speciaal tijdens dit festival worden aan de bar twee soorten speciaal bier van brouwerij Zeglis verkocht. Verder zijn er diverse food-stands en een verkoopmarkt van lp's. In Kunstnest is verder werk te zien van kunstenaars Ravi Sterman (multi-media-art) en Jos Kuys (schilderen)

De Hout Rocks wordt georganiseerd door Stichting Cultuurpark De Hout. Meer informatie is te vinden op www.cultuurparkdehout.nl en op Facebook pagina.


Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Alkmaar gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Alkmaar nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten