(Foto: aangeleverd)

'Bij-eenkomst'

ALMAAR - Hortus Alkmaar organiseert zondag 14 juli samen met de bijenstal 'de bijendag'. Bezoekers zijn welkom in de tuin tussen 12.00 en 17.00 uur aan de Berenkoog 37.

Alles in het teken van de bij. Samen met de imkers van de bijenstal is er een bijendag, waar voor jong en oud van alles te beleven is.

Excursies

Er zijn diverse imkers van de bijenstal in de tuin aanwezig. Ze geven uitleg en demonstraties, waaronder korfvlechten. In het bezoekerscentrum worden diapresentaties gegeven en voor de kinderen wordt er een leuke film vertoond. Vanuit de tuin worden de hele middag in kleine groepen excursies gehouden naar de vlakbij gelegen bijenstal. Voor het bezoek aan de bijenstal is het handig een lange broek te dragen en een shirt met lange mouwen. De bijenstal zorgt voor een speciale jas met een imkerkap.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen zijn er de hele middag leuke activiteiten, zoals een insectenhotelletje maken, schminken, een speurtocht doen door de tuin of met behulp van zoekkaarten verschillende soorten wilde bijen bekijken.

Bijenproducten

Natuurlijk zijn er ook kraampjes met allerlei bijenproducten, zoals verschillende soorten honing, mede, bijenzalf en een groot assortiment bij-vriendelijke planten.

Meer informatie: www.hortusalkmaar.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten