Alkmaar springt erboven uit

(Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Onlangs vonden de Nederlandse Kampioenschappen en landelijke finales trampolinespringen plaats in Ahoy Rotterdam. De sporters van Triffis wisten maar liefst 25 podiumplaatsen te behalen.

In de hoogste klasse, de eredivisie werden bij de senioren zowel Roel Teilers als Bo Bet Nederlands Kampioen. Jordy Mol behaalde een mooie tweede plaats. Bij de eredivisie jeugd 1 werd de 10-jarige Thalissa Wijkstra Nederlands Kampioen. Synchroon sleepte Bo Bet samen met Romana Schuring (tvij) nogmaals het goud binnen, Roel Teilers en Jordy Mol wisten de bronzen plak te bemachtigen. Jouke Windig werd samen met Cas Westbroek (flikflak) eerste en Thalissa Wijkstra sprong samen met Lois Flight (kdo) naar de derde plaats.

In de eerste divisie behaalde bij de junior meisjes Madelief Wijkstra het brons binnen en kreeg Jorja Visser de zilveren plak bij de jeugd 2 meisjes. Synchroon werden hier Mads Ottenbros en Nick Vonk 2e bij de Senior heren en Jorja Visser mocht samen met Lina Joy Uljee het tweede podium beklimmen bij de jeugd 2 meisjes. In de 2e divisie was het hoogste podium voor Elianne van Heerde bij de junioren en voor Alieke van Heerde bij de jeugd 2 meisjes, Indy Metzelaar behaalde hier het zilver. Synchroon werd Elianne van Heerde samen met Yara van Graafeiland 3e , Bjorn Dijkstra werd samen met Julian Bakker 1e bij de junioren en Indy Metzelaar sprong samen met Alieke van Heerde naar het zilver bij de jeugd 2 meisjes.

In de derde divisie sprong Samuel Musters naar het brons bij de jeugd 2 jongens, bij de meisjes werden in deze categorie Yara Reitsma 2e en Nina van der Kolk 3e. Bij de jeugd 1 meisjes was de gouden medaille voor Laura van Mullekom. Synchroon was de 1e plaats voor Nina van der Kolk en Yara Reitsma , Sterre Bakker en Laura van Mullekom behaalden hier het brons. In de vierde divisie was er nog een zilveren medaille voor Wessel Brink bij de jeugd 2 jongens.