De ITF World Tennis Tour bereikt dit weekend zijn climax.
De ITF World Tennis Tour bereikt dit weekend zijn climax. ((Foto: aangeleverd))

Finaleweekend bij ITF World Tennis Tour Alkmaar

ALKMAAR - Na een week vol prachtige tenniswedstrijden bereikt de ITF World Tennis Tour dit weekend zijn climax. Op het menu staan hoe dan ook vier prachtige halve finales en twee finales (zaterdag) en twee geweldige enkelfinales (zondag). De tribunes en het terras bij TC Alkmaar zijn er in elk geval klaar voor.

Genoeg kanshebbers voor de titel, maar wie er dit weekend hun opwachting gaan maken, is natuurlijk altijd de verrassing. Wordt het Italiaan Enrico Dalla Valle (1) of Chileen Bastian Malla (2)? De Nederlandse concurrentie is in elk geval sterk genoeg met jonge talenten Alec Deckers - zoon van Richard Krajicek - en lokale helden Dax Deckers en Jesper de Jong.

Uitstekende vorm

Bij de vrouwen is de finaliste in twee onderdelen de Zweedse Marina Yudanov (foto) is ook alweer gespot op het park aan de Terborchlaan. In de eerste ronde won ze met verve van de Schotse Chloe Compson. Zij lijkt in uitstekende vorm te verkeren, waarmee ze wederom een kanshebber lijkt op het halen van de finale.

De verhuizing van TV De Hout naar TC Alkmaar lijkt voorlopig ook goed uit te pakken. Naast het prachtige weer liggen de banen er prachtig bij. Voor de bezoekers is alles in het werk gesteld om ze het zo comfortabel te maken. Langs de banen is een playa del TC Alkmaar verrezen en langs alle banen staan tribunes opgesteld. Ook zijn op het park verschillende plekken waar eten en drinken gehaald kan worden.

De finales beginnen zondag om 13.00 uur.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten