Dag drie stond in het teken van West-Friesland, mét een passage door het AFAS Stadion van AZ.
Dag drie stond in het teken van West-Friesland, mét een passage door het AFAS Stadion van AZ. ((Foto: aangeleverd))

Genieten van de parels van Noord-Holland

ALKMAAR - Een kleine 1000 deelnemers van de Fiets4daagse Alkmaar haalde vorige week zaterdag hun laatste stempel op het Waagplein in Alkmaar op. Op een e-bike, racefiets, stadsfiets of tandem trokken zij vier dagen Noord-Holland door en fietsten zij langs de parels van de provincie. Organisator Le Champion had afwisselende routes van 30, 50 of 70 km uitgezet, waarbij de deelnemers onderweg goed werden verzorgd bij de verzorgingsposten. Het zonovergoten weer zorgde voor een glimlach op het gezicht en maakte deze relaxte vierdaagse nog leuker.

De terrassen zaten gezellig vol op het Waagplein. De deelnemers, die al vier dagen lang met elkaar rondtrokken, praatten vol enthousiasme na over het fietsevenement. Wat hebben zij het getroffen met het voortreffelijke weer. Ze waren zeer te spreken over de goed uitgepijlde en afwisselende routes. Zo maakten zij op dag één kennis met de omgeving rondom Schoorl, met de Noordzee als uitstapje. De tweede fietsdag ging langs de Egmonden door bos en duin met Wijk aan Zee als meest zuidelijk puntje van deze Fiets4Daagse. Dag drie stond in het teken van West-Friesland, mét een passage door het AFAS Stadion van AZ. Sommige deelnemers konden zelfs de spelers nog even zien. De laatste dag genoten de deelnemers van de polders in de Rijp en de Beemster en een feestelijke finish op het gezellige Waagplein. Het waren vier succesvolle dagen.

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het officiële goede doel van de Fiets4Daagse Alkmaar én de Fiets4Daagse Hoorn is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Bij inschrijving konden de deelnemers een vrijwillige bijdrage voor dit goede doel doen. In totaal is bijna €2050,- opgehaald tijdens beide Fiets4Daagsen. Een mooi bedrag dat voorafgaand aan de start is overhandigd aan Jerrel Oron van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De volgende editie van de Fiets4Daagse Alkmaar vindt van 1 tot en met 4 juli 2020 plaats en de Fiets4Daagse Hoorn wordt van 2 tot en met 5 mei 2020 verreden.

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.fiets4daagsealkmaar.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten