De Duitse organist Albrecht Koch.
De Duitse organist Albrecht Koch. ((Foto: aangeleverd))

Genieten van klassiek tijdens Zomeravondconcert

ALKMAAR - De Duitse organist Albrecht Koch brengt woensdag 7 augustus een gevarieerd programma op twee orgels tijdens het Zomeravondconcert in de Grote Kerk Alkmaar.

De sfeervolle serie Zomeravondconcerten vinden plaats op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 10 juli en 11 september. Woensdagavond 7 augustus brengt Albrecht Koch (Freiberg) onder meer werken van Kindermann, Danksagmüller, Buxtehude, Schumann en Bach. Koch werkt als cantor en organist in de Lutherse kathedraal in Freiberg/Saksen. Hij studeerde kerkmuziek in Leipzig en volgde diverse studies koorrichting. Na zijn studies was hij assistent van de muziekdirecteur van de universiteit van Leipzig. Hij treedt op in concerten en cantate-kerkdiensten met beroemde ensembles als het Philharmonic Kammerorchester van Dresden, het Dresden Barockorchester en de Vienna Akademie.

Een zomeravondconcert bezoeken kost € 8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur).
Gedurende de zomermaanden verzorgen nationale en internationale organisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Op vrijdag 9 augustus worden de orgels bespeeld door Mari Fukomoto (Japan).

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten