Zomerse wandeling in het park

Algemeen
Een van de dagvlinders, de Dagpauwoog
Een van de dagvlinders, de Dagpauwoog (Foto: Paul Bannink)

ALKMAAR - IVN organiseert zondag 28 juli weer een wandeling door het prachtige park de Rekerhout.

De zomer is in volle gang en dat is goed zichtbaar. Overal zijn bloeiende bloemen, en niet alleen in de unieke kruidentuin maar ook in het moerasgedeelte.

Droogte

Maar wat doet de natuur als het al weken droog is, hoe verdedigt de natuur zich daartegen? De IVN-Gids zal er alles over vertellen. Dat er zo'n mooi park met allerlei prachtige bomen en planten midden in een woonwijk ligt is bij vele nog steeds niet bekend.

Wondere wereld

''Maar weet u bijvoorbeeld dat er orchideeën voorkomen, en dat we vandaag de brede wespenorchis kunnen bewonderen? En niet te vergeten, er vliegen nu heel veel soorten vlinders, kom maar kijken. Heeft u altijd al eens onder begeleiding van een gids het park willen bezoeken? Zorg dan dat u om 10:00 uur aanwezig bent, de wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en start vanaf de kinderboerderij'', aldus de organisatie.

Bijdrage

Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro voor volwassenen. Kinderen mogen gratis mee. Kom dus gezellig met z'n allen langs. Leuk familie-uitje. Meer weten of andere vragen? Voor informatie graag bellen naar 0614171864.