Dichtdrukpresentatie bij Reuring

Algemeen
Elbert Gonggrijp.
Elbert Gonggrijp. (Foto: Conny Lahnstein)

ALKMAAR – Dichtdruk is een project van het Grafisch Atelier Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en Reuring.

Een uitnodiging aan acht dichters en acht grafici uit de regio om hun kunsten aan elkaar te koppelen. Elk kwartaal presenteert zich een duo, vertelt iets over hun samenwerking en herkomst van hun werk. De uitgave is een prachtige druk en wordt in een speciaal ontworpen map aangeboden. Deze zijn los verkrijgbaar maar ook per intekening voor de set van acht.

Vijfde presentatie

De vijfde presentatie is door dichter Elbert Gonggrijp en kunstenaar Gerben Hermanus. De vier voorgaande dichtdruk edities zijn tevens te zien. Tijdens de presentatie treedt singer-songwriter Hurryman (Rob van der Plas) op en de dichters Pom Wolff, Gerda Blees (bekend van de nominatie voor de Victorieprijs Letteren 2018; kunstenaar Gerben Hermanus won toen overigens de Alkmaarse Courant Publieksprijs) en Conny Lahnstein. De laatste vormt samen met Elbert Gonggrijp een kunstenaarsduo.

Belangstellenden zijn - als altijd - van harte welkom. Geniet nog even van het prachtige Koekenbier en de warme huiselijke sfeer waarin de poëzie tot zijn recht komt. Zaterdag 28 september volgt een bijzondere aflevering met onder anderen dichter Paul Roelofsen. Meer nieuws daarover volgt later.

Sprankelend

Reuring is een sprankelend eigenwijs literair initiatief van schrijver Alja Spaan in samenwerking met Jeroen van der Ham, eigenaar Grand Café Koekenbier. Het literair platform biedt maandelijks gratis een podium aan diverse dichters, schrijvers, musici en kunstenaars.
Elke vierde zaterdagmiddag van de maand is een ieder van harte welkom om 16.00 uur.

Meer informatie op de site http://reuringgedichten.nl/. Voor dichtdruk zie ook https://www.grafischatelieralkmaar.nl/ of https://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/dichtdruk