Een van de werken van Jan Gilling.
Een van de werken van Jan Gilling. ((Foto: aangeleverd))

Activiteitenoverzicht 't Praethuys

ALKMAAR - In 't Praethuys, voor mensen met kanker en hun naasten, is in de maand september weer een aantal activiteiten gepland.

Maandagavond 9 september is er van 19.30 tot 21.00 uur zingen. Even niet met kanker bezig zijn, maar gewoon ontspannen en je hoofd leegmaken. Laat je stem horen en geniet van het samenzijn.

Dinsdag 10 september, 10.30 tot 12.00 uur. Bijeenkomst Lotgenoten Prostaatkanker en naasten. Deze groep is bedoeld voor mensen met prostaatkanker én hun naasten. Prostaatkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker; het betreft zo'n 10% van alle diagnoses. Dat wil dus zeggen dat er veel lotgenoten zijn. En allen hebben te maken met de bekende gevolgen, zowel medisch als emotioneel, seksueel als sociaal. Het is dan heel goed en soms zelfs geruststellend om te horen hoe medepatiënten daarmee omgaan. Het is één van de redenen dat 't Praethuys heeft besloten de lotgenotengroep nadrukkelijk ook open te stellen voor de partners van patiënten. Zij blijken vaak wel in staat het gesprek op gang te brengen.

Creatief

Woensdag 11 september is er van 10.00 tot 12.00 uur: Speksteen bewerken. Creatief en ontspannend bezig zijn, is een van de speerpunten van 't Praethuys. Bovendien is vormgeven aan een stuk speksteen heel dankbaar en leuk werk. Donderdagmiddag 12 september van 16.30 tot 17.30 uur: opening expositie Jan Gilling in 't Praethuys. Daarna gedurende drie maanden nog te zien tijdens de openingstijden van 't Praethuys van maandag tot en met donderdag 10.00 tot 16.30 uur.

Jan Gilling

In het leven van Jan Giling (1930 geboren in Berkhout) uit Heiloo speelt kunst de hoofdrol. Bij drukkerij De Spaarnestad was Illustratiewerk lange tijd zijn beroep. Na schilderles en grafische opleiding werd Jan in 1950 toegelaten tot de vijfjarige avondopleiding van De Rijksacademie in Amsterdam. Jarenlang werkte Jan als tekenaar illustrator voor bekende reclamebureau's als Ogilvy en JWT. In 1978 maakte Jan van zijn hobby zijn beroep en vestigde zich als schilder. Kenmerkend voor zijn werk is het werken met licht en kleur. Wie zijn werk bekijkt waant zich op een wandeltocht vroeg in de morgen of laat in de middag. Door de polder langs boerenerven, rijen knotwilgen en authentieke boerenhekken. Jan blijft tegenwoordig dichter bij huis om zijn onderwerpen te kiezen, maar wie dat graag wil kan met hem via zijn http://www.praethuys.nlwerk meereizen naar Frankrijk, Griekenland of Portugal. Nog elke dag zit Jan in zijn atelier achter de ezel waar hij nog steeds bezig is met het kleuren van de wereld.

'

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten