Shockwavetherapie succesvol bij KennemerFysio

Partnerbijdrage
Shockwavetherapie wordt succesvol ingezet bij Kennemer Fysio.
Shockwavetherapie wordt succesvol ingezet bij Kennemer Fysio. (Foto aangeleverd)

ALKMAAR - Hielspoor en tennisarm zijn twee voorbeelden van soms langslepende klachten. In slechts drie behandelingen kan dit vaak sterk verbeteren en in veel gevallen ook volledig verholpen worden.

"Ik liep marathons en kon in korte tijd opeens geen vijf kilometer meer trainen. Oorzaak: hielpijn en klachten onder mijn voet. Ik had me ingesteld op een langdurig en vervelend traject na verhalen van mede-atleten die met deze klacht soms meer dan een jaar moesten stoppen. Gelukkig heeft het bij mij slechts enkele maanden geduurd, zodra ik de eerste behandeling Shockwave had gehad voelde ik al verschil. Met de juiste adviezen hebben we het verstandig opgebouwd zodat er geen terugval zou komen. Nu train ik alweer op mijn oude niveau en is de Marathon van Rotterdam weer mijn doel voor 2020", aldus Manon (41).

Shockwavetherapie wordt succesvol ingezet voor behandeling van spier-/peesweefsel en peesaanhechtingen. Shockwaves zijn impulsen met zeer veel energie, die zich als golven in de diepte verplaatsen. Bij radiale shockwavetherapie, de variant die bij KennemerFysio wordt gebruikt, wordt een schokgolf gegenereerd, door een bewegend projectiel die zich binnen in het apparaat bevindt. De schokgolf wordt in het weefsel verspreid. Deze vorm van shockwavetherapie is daardoor ideaal voor een breed scala van aandoeningen omdat het behandelgebied relatief groot is. Een ander voordeel van shockwavetherapie is dat de behandelduur per sessie kortdurend is, terwijl het percentage therapiesucces al na enkele behandelingen hoog is. Dit maakt shockwavetherapie zeer populair. Slechts een kleine interventie met shockwave kan tot uitstekende resultaten leiden!

Bij KennemerFysio worden onder andere de volgende klachten succesvol behandeld met shockwavetherapie; peesklachten met vertraagd herstel, kleine kalkvormingen in de aanhechting van de pees op het bot, littekenverklevingen in de huid, tennisarm, golfersarm, triggerfinger, achillespeesklachten en schouderklachten (bijvoorbeeld frozen shoulder).

Meer informatie of een afspraak om de klacht te verhelpen, neem dan contact op via 072-5125702 of info@kennemerfysio.nl