Kees Godefrooij.
Kees Godefrooij. ((Foto: ))

Volop Reuring in Alkmaar

ALKMAAR – Stichting Spleen presenteert zaterdag 26 oktober haar nieuwste bundel 'Herinnering aan Holland', een ode aan de bekende dichter Hendrik Marsman die dit gedicht voor het eerst publiceerde in 1936. Aan de bundel werken tal van bekende en onbekende dichters mee; aanwezig bij deze Reuring zijn Gerard Scharn, Johan Meesters, Katelijne Brouwer, Mattie Goedegebuur, Henk van Maanen, Stanislaus Jaworski en Paul Roelofsen.

Stichting Spleen is bekend van haar bloemlezingen met hedendaagse dichters in de serie 'Gedichten voor bijna niets' (een serie die beoogt goeds te bieden voor weinig). Geestelijk vader is dichter en poëziepromotor Kees Godefrooij. Ook hij is zaterdag 26 oktober aanwezig en ook de organisator van Reuring, Alja Spaan, brengt haar ode aan Marsman. Bezoekers zijn van harte welkom. De laatste Reuring in Koekenbier is op 23 november. Reuring heeft een nieuw onderkomen gevonden in De Sociëteit op het Luttik Oudorp per januari 2020. Meer informatie op www.reuringgedichten.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten