Eerste Hortuspenning voor burgemeester P. Bruinooge.
Eerste Hortuspenning voor burgemeester P. Bruinooge. ((Foto: aangeleverd))

Bruinooge ontvangt eerste Hortuspenning

ALKMAAR - Burgemeester P. Bruinooge heeft zondag 13 oktober het eerste exemplaar van de Hortuspenning overhandigd gekregen door voorzitter Hans Cornelisse. De Alkmaarse burgemeester kreeg de penning voor zijn inzet voor het behoud van Hortus Alkmaar.

De penning wordt door het bestuur van Hortus Alkmaar toegekend aan personen of instellingen die een bijzondere verdienste hebben (gehad) of die de botanische tuin op een positieve wijze uitdragen. De penning kan niet worden gekocht of aangevraagd. Historie van de penningAlkmaar kende van ten minste 1762 tot 1865 een Hortus Medicus. Eerst aan de Nieuwlandersingel en later aan de Gasthouderstraat. Toegang tot deze tuin was voorbehouden aan artsen en apothekers die een op naam gestelde penning van het Collegium Medico-Pharmaceuticum bezaten. Het Stedelijk Museum Alkmaar is in het bezit van een originele, op naam gestelde penning uit 1762 van dr. Isaac du Bois Hoolwerf.

Hortuspenning

De Hortuspenning geeft, net als vroeger, de naamdrager levenslang toegang tot de tuin.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten