Kom ook naar Artiance Alkmaar
Kom ook naar Artiance Alkmaar ((Foto: aangeleverd))

Alkmaarse oorlogshelden

ALKMAAR - Deze mag niet gemist worden. De voorstelling 'Tante Truus en Mammie Mies' - dat gaat over een prachtig en indringend eerbetoon aan twee sterke vrouwen - speelt zondag 20 oktober in de grote zaal van Artiance om 15.00 en om 20.00 uur. Entree bedraagt vijftien euro. Info en tickets via hvalkmaar.nl.

Kom en draag zo bij aan het beeld dat op dit moment wordt gemaakt voor de Alkmaarse 'Tante' Truus Wijsmuller-Meijer, de verzetsheldin die ruim 10.000 (!) Joodse kinderen het leven redde.
De toneelspeelsters Jenny Tuytel en Marjan Vlam brengen met deze indringende voorstelling een prachtig eerbetoon aan twee markante vrouwen: Alkmaarse 'Tante' Truus Wijsmuller-Meijer en de Amsterdamse 'Mammie' Mies Boissevain-Van Lennep. Het waren twee sterke vrouwen die voor, tijdens en na de oorlog 'deden' omdat 'niets doen' geen optie was. Hun verhalen worden verteld omdat ze niet vergeten mogen worden.

Tickets

De toneelspeelsters werken belangeloos mee als bijdrage aan de realisatie van het beeld voor Truus Wijsmuller, waar de Historische Vereniging Alkmaar zich zo sterk voor maakt. Dit stuk over de twee verzetsvrouwen werd eerder dit voorjaar met veel succes in Enkhuizen opgevoerd. Bestuursleden van de HVA, die al druk bezig waren met de promotie van het beeld voor Truus Wijsmuller, waren zo onder de indruk dat besloten werd de voorstelling naar Alkmaar te halen. De HVA is erg blij dat de
beide speelsters hun indringende vertolking in Alkmaar willen herhalen. Kaarten kunt u online bestellen via hvalkmaar.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten