Alkmaarse scholieren gaan woensdag 30 oktober met elkaar in debat.
Alkmaarse scholieren gaan woensdag 30 oktober met elkaar in debat. ((Foto: Pexels.com))

Alkmaars Scholieren Debat

ALKMAAR - De gemeenteraad Alkmaar organiseert woensdag 30 oktober in de raadzaal van het stadhuis het vierde Alkmaars Scholieren Debat. Leerlingen van vier Alkmaarse middelbare scholen – het Murmellius Gymnasium, het Dalton College, CSG Jan Arentsz en het Petrus Canisius College – strijden die dag om de titel 'Beste Alkmaarse Debatteam 2019'.

Onder leiding van Jelle Daalderop komen de scholieren in drie rondes met verschillende debatvormen tegen elkaar uit. De leerlingen debatteren in de eerste ronde over stellingen die zij zelf aangeleverd hebben. Als debatvorm is voor een Lagerhuisdebat gekozen. In de tweede ronde debatteren de teams tegen een team van raadsleden, waarbij een extra moeilijkheid is ingebouwd: halverwege het debat moeten de teams van standpunt veranderen. Ronde drie heeft als thema 'Toekomst' meegekregen. 'Jongeren kunnen beslissingen over hún toekomst met een gerust hart overlaten aan de volwassenen en hoeven zich daar niet mee bezig te houden' en 'Dankzij de ontwikkeling van de Kanaalzone (en met de komst van een campus) is Alkmaar in de toekomst wel een aantrekkelijke stad voor jongeren' zijn de twee stellingen die in deze ronde aan bod komen.

Een deskundige jury, bestaande uit David Schultz (raadslid D66), Roy Seignette (raadslid GroenLInks) en griffier Felix van Beek, beoordeelt de leerlingteams op argumentatie, originaliteit en samenwerking.

Debat live te volgen op televisie en internet

Alkmaar Centraal zendt het Alkmaars Scholieren Debat van 12.45 tot ± 17.00 uur integraal uit via televisie. Bovendien is de live-uitzending te volgen op het YouTube-kanaal van Alkmaar Centraal.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten