Genieten van meer dan 40 verschillende soorten bockbier.
Genieten van meer dan 40 verschillende soorten bockbier. ((Foto: Erna Faust))

Genieten van bijzondere bieren in Grote Kerk Alkmaar

ALKMAAR - Genieten van meer dan 40 verschillende soorten bockbier in de bijzondere ambiance van de Alkmaarse Grote Kerk. Dat is Vriendenbock. Dit najaar viert het bruisende festival zijn eerste lustrum. En daarom is het begin november maar liefst drie dagen feest. In de Grote Sint Laurenskerk proef je 1, 2 en 3 november de lekkerste bieren en bijpassende happen onder het genot van livemuziek van Amanda, Yvonne & Joeri en de Alkmaarse DJ Jerone samen met Tim Bakker op saxofoon. Het Vriendenbockfestival is een initiatief van Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk, Proeflokaal de Boom en acht andere horecaondernemers.

Gezellig met je vrienden proeven van allerlei verschillende (bock-)bieren; het is een fijne insteek voor een avondje uit. Zeker als je daarbij ook nog eens Alkmaars grootste monument vanbinnen kunt bekijken. Geen wonder dat het Bockbierfestival in de afgelopen jaren zo'n succes is geworden!

Bijpassende hapjes
Geniet van alle heerlijke, herfstige bieren en van bijpassende hapjes, bereid door Alkmaarse restaurateurs. Ondertussen luister je naar muziek van een lokale dj en artiesten.

Kaarten
Het festival vindt plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november, op vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 23.00 uur en op zondag van 14:00 tot 21:00 uur. Kaarten voor het festival zijn online te bestellen. Een toegangskaart kost € 17,- in de voorverkoop en is via www.vriendenbock.nl te bestellen. Hiervoor krijg je entree tot het festival, een uniek Vriendenbockglas en 2 consumptiemunten. De opbrengst van het festival komt ten goede aan het behoud van de Grote Kerk. Aan de deur betaal je € 20.
Let op: op de dag van het evenement stopt de online kaartverkoop om 14:00 uur. Er kunnen dan nog wel kaarten aan de deur gekocht worden vanaf 16:00 uur (indien beschikbaar).

Vriendenkorting
Ben je 'Vriend' van de Grote Sint Laurenskerk, dan kost een kaartje geen € 17,- maar € 12,-. Je kunt op vertoon van je vriendenpas aan de kassa maximaal 2 kaarten kopen voor dit bedrag. Vriend worden? Kijk op http://www.vriendengrotesintlaurenskerk.nl/word-vriend.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten