The Red Turtle.
The Red Turtle. ((Foto: aangeleverd))

Het Moment in Alkmaarse Kunstuitleen

ALKMAAR - Naar aanleiding van de tentoonstelling 'De zee en 11 kunstenaars' presenteert Het Moment - nomadische cinema - op donderdag 21 november de film The Red Turtle van regisseur Michael Dudok de Wit.
De aanvang van de film is 20.00 uur en de toegang is gratis.

Man spoelt aan op onbewoond tropisch eiland en doet wanhopige pogingen daar weg te komen. Maar telkens als hij wil ontsnappen wordt hij tegengehouden door een enorme rode zeeschildpad. De magisch-realistische animatiefilm The Red Turtle is de eerste internationale co-productie van de gerenommeerde Japanse animatiestudio Ghibli (Prinses Mononoke, Spirited Away). Bedacht en gemaakt door de Nederlander Michaël Dudok de Wit, wiens Oscarwinnende Father & Daughter (2000) en grote hit was onder de oprichters van Ghibli. Net als in die korte animatiefilm (8 minuten) wordt er in The Red Turtle (80 minuten) geen woord gesproken. Maar de film verveelt geen seconde. (Bron: VPRO Cinema)

Reserveren gewenst via info@kunstuitleenalkmaar.nl. Locatie: Bergerweg 1, 1815 AC Alkmaar. Bereikbaarheid: www.kunstuitleenalkmaar.nl/bereikbaarheid.html

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten