Nederlands Kampioenschap Indoor Drone Racen 2020 in Sportpaleis Alkmaar.
Nederlands Kampioenschap Indoor Drone Racen 2020 in Sportpaleis Alkmaar. ((Foto: aangeleverd))

Nederlands Kampioenschap Indoor Drone Racen in Alkmaars Sportpaleis

ALKMAAR - Ze ontwikkelen zich naar het worden van het aanspreekpunt over drones in Noord-Holland. En daarnaast hebben ze 'de' plek voor droneliefhebbers om bij elkaar te komen. Dutch Drone Squad is een organisatie die drone racen als een sport en als hobby op de kaart wil zetten bij een groot publiek.

Ze bieden al drie jaar een trainingslocatie aan voor beginnende en gevorderde vliegers. De locatie is voorzien van netten om de veiligheid te waarborgen, een oplaadpunt voor de accu's, gelegenheid om te sleutelen aan de drone's en daarnaast is er een vliegroute (racetrack) uitgezet waarbij er met behulp van de Race timer gestreden wordt om de snelste rondetijden. Alles bij elkaar 'de' plek voor droneliefhebbers om samen te komen en ervaringen uit te wisselen. Voor de mensen die minder bekend zijn met het drone racen: het gaat hier om een upcoming sport in Nederland, waarbij piloten vanuit hun stoel een eigen drone met vaak hoge snelheid het parcours af laten leggen, waarbij er gestreden wordt om de snelste tijd. Met behulp van een videobril wordt het beeld van de drone zichtbaar gemaakt aan de piloot en weet hij de drone over het parcours, tussen de hindernissen door te laten vliegen.

Beste tijden

Dit jaar trapt Dutch Drone Squad het seizoen af met de eerste wedstrijd op hun thuisbasis: het Sportpaleis te Alkmaar. Zondag 24 november zijn er deelnemers uit binnen- en buitenland aanwezig die strijden om de beste tijden voor de eerste ranking voor het seizoensklassement van het Nederlands Kampioenschap Indoor Drone Racen 2020. Het NK Indoor Drone Racen wordt georganiseerd door Platform Drone Racing NL, een overkoepelende organisatie voor organisaties die zich richten op droneracers. Het NK bestaat uit zes rankingswedstrijden door heel het land, waarbij de drie beste kwalificatiewedstrijden de positie bepalen in de seizoensranking. De dag bestaat uit kwalificatierondes, knockouts en aan het eind van de dag de finale!

Welke piloot vliegt zich tijdens de aftrap van de seizoensranking naar de eerste plaats? Moedig de vliegers aan en kom kijken bij de knockouts en de finale in het Sportpaleis te Alkmaar op zondag 24 november van ongeveer 17.00 tot 19.00 uur.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten