Bedrijf in Beeld

Boompjes voor eeuwelingen

  Bedrijf in Beeld
De heer Stuster plant zijn eigen berkenboom.
De heer Stuster plant zijn eigen berkenboom. ((Foto: aangeleverd))

ALKMAAR - Stichting NiKo is een zorgorganisatie in Alkmaar en levert zorg- en dienstverlening aan ouderen. Het uitgangspunt is: wat kan iemand zelf en hoe kan dat ondersteund worden als het niet meer alleen lukt. Thuis en in de woonzorgcentra.

Eerder meldde de stichting dat op twee momenten zorgvragers in De Nieuwpoort hun 100e verjaardag vierden. Mevrouw Wiedeman in oktober 2018 en de heer Stuster afgelopen maart. Maandag 8 april was het dan zover. De berkenboompjes voor mevrouw Wiedeman en meneer Stuster werden geplant in de tuin van De Nieuwpoort. De hovenier had de voorbereidingen al getroffen en alles stond klaar voor de feestelijke boomplantdag. Het weer was ook gunstig gezind.

Bomen planten

De familie van mevrouw Wiedeman en meneer Stuster was ook aanwezig en diverse collega's kwamen een kijkje nemen. Allereerst werd iedereen welkom geheten door Jenny Ploeg. De stoet mensen ging naar buiten. Aangezien mevrouw Wiedeman in oktober al 100 was geworden, mocht zij de eerste boom planten. Haar kleindochter spitte voor haar de boom in. Daarna was meneer Stuster aan de beurt om zijn boom in te spitten. Gesteund door zijn dochter en kleinzoon liep hij naar de berkenboom, pakte de schep en begon de aarde in het gat te verdelen. Vol verbazing bekeek iedereen dit tafereel. Dit had meneer Stuster vast en zeker vaker gedaan in zijn leven. Wat een energie en dat op zijn leeftijd.

Een feestdag

Na afloop stond in de Theetuin in De Nieuwpoort alles al klaar. De tafels waren feestelijk gedekt en er was koffie en thee. Toen iedereen goed en wel plaats had genomen, werden nog heerlijke gebakjes rondgedeeld. Als verrassing kregen mevrouw Wiedeman en meneer Stuster allebei een collage van de foto's van de boomplantdag cadeau. Een mooie herinnering aan een gedenkwaardig moment.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten