Sfeervolle metamorfose 't Achterom

Partnerbijdrage
Het Achterom.
Het Achterom. (Foto: aangeleverd)

AKERSLOOT - Al meer dan 40 jaar is 't Hoorntje een begrip in Noord-Holland. 't Hoorntje is een unieke locatie om een geslaagd feest aan de wal of op het water te geven.

Partnerbijdrage dossier

't Hoorntje, gelegen aan het Alkmaardermeer, is van een mooi boerenbedrijf uitgegroeid tot een veelzijdig horecabedrijf met een grote diversiteit aan mogelijkheden. Jan en Jetty Sander zijn eigenaar van 't Hoorntje. En niet alleen Jan en Jetty zijn drijvende krachten, het gehele team draagt het bedrijf! De boerderij waarin het bedrijf gevestigd is dateert uit 1880. Aan de voorkant bevindt zich het sfeervolle en gezellige eetcafé ''t Voorom', een toplocatie voor feestjes tot 50 gasten. Aan de achterkant van de boerderij vindt is de sfeervolle zaal ''t Achterom' voor feesten met zo'n 175 gasten.

''t Achterom heeft de afgelopen weken een metamorfose ondergaan. Nieuw meubilair is geplaatst en bijpassende lampen en accessoires hebben de inrichting een compleet nieuwe uitstraling gegeven! Jetty: "Het geheel heeft heel wat hoofdbrekens gekost, maar Danielle, onze kok, alleskunner en creatief brein, heeft er een fantastisch geheel van gemaakt. We zijn supertrots op het resultaat!" (zie foto). Met de trap of personenlift is de bijzondere accommodatie 'Op Zolder' te bereiken. Een zaal in Oudhollandse sfeer die ruimte biedt aan circa 85 gasten. 't Hoorntje richt zich op partijen vanaf 20 gasten. Wie zijn of haar vrienden, familieleden of klanten wil trakteren op een verrassend uitje kan de genodigden meenemen op een van de schepen van 't Hoorntje. 'Claes Horn' biedt ruimte aan circa 100 gasten en heeft voor mindervalide gasten een lift aan boord. 'De Nesch' is een nostalgische notarisboot die ruimte biedt aan zo'n 50 gasten. In overleg wordt de te varen route bepaald, bijvoorbeeld via Spijkerboor naar De Woude, de Kaasmarkt in Alkmaar of naar de Zaanse Schans. Aanstaande bruidsparen die het ja-woord op een originele locatie willen geven kunnen ook bij 't Hoorntje terecht. In de zalen, maar ook aan boord van beide schepen, kan men officieel trouwen. Niet alleen feesten kunnen bij 't Hoorntje gegeven worden. Mocht een dierbare overlijden, dan is het ook mogelijk om het afscheid of condoleance te houden bij 't Hoorntje.

De innerlijke mens komt ook goed aan zijn trekken. Alle buffetten en diners komen uit eigen keuken. Verder beschikt 't Hoorntje over een chaletpark en een jachthaven aan het Alkmaardermeer. Wie een ligplaats op deze locatie zoekt, kan contact opnemen met havenmeester Hans Dekker. Bij de locatie is een grote parkeerplaats welke gratis is voor gasten.

Voor informatie of informatiebrochure: www.hoorntje.nl, info@hoorntje.nl of tel. 0251-312120.