Het team van Kiewitt & Verhoeven Advocaten.
Het team van Kiewitt & Verhoeven Advocaten. ((Foto: Vincent de Vries/RM))
Bedrijf in Beeld

'Focus ligt op leveren hoogwaardige kwaliteit'

  Bedrijf in Beeld

ALKMAAR - "Mensen met een juridisch probleem moet je niet in de kou laten staan. Of het nou om een arbeidsconflict, een echtscheiding, letselschade, een huurkwestie, een bijstandsgeschil of een strafzaak gaat: hulp aan rechtzoekenden moet vooral hoogwaardig en laagdrempelig zijn", vinden Remco Kiewitt en Ruut Verhoeven, beiden als advocaat verbonden aan het gelijknamige advocatenkantoor aan de Kennemerstraatweg 117 in Alkmaar.

"De enige drempel die wij opwerpen, is die van onze entree van ons statige monumentale pand", zegt Verhoeven gekscherend. "Maar ook mensen met fysieke beperkingen hoeven ons kantoor niet te mijden", voegt hij daar aan toe: "Want die ontvangen wij desgewenst graag elders." Daarnaast houdt het advocatenkantoor ook elke eerste en derde zaterdag van de maand tussen elf en één uur een gratis inloopspreekuur in bibliotheek De Mare aan de Straatsburglaan 2 in Alkmaar. "Langs die weg hebben wij al heel veel mensen in de loop der jaren met raad en daad succesvol kunnen bijstaan."

Kosteloze adviezen

Sommigen verbazen zich erover dat Kiewitt en Verhoeven ook kosteloos adviezen verstrekken via hun inloopspreekuren. Naast die in De Mare zitten zij ook elke dinsdagmiddag van vijf tot zeven uur klaar voor hulpvragers. Verhoeven noemt dit haast vanzelfsprekend. "Wij zitten in een fraai pand, maar niet in een ivoren toren. Niet alles wat je doet, moet per se in geld uitgedrukt worden", vindt hij. "Op deze manier dragen wij graag ook een steentje bij aan de samenleving." De juridische hulp die Kiewitt en Verhoeven aan hun cliënten biedt, onderscheidt zich van die van veel andere advocaten(kantoren) door bij hun dienstverlening de nadruk te leggen op de mens achter de - juridische - problematiek. "Onze cliënten zijn in de eerste plaats mens", zegt Remco Kiewitt. "En zo wensen wij hen ook te behandelen. Geen wollig juridisch taalgebruik dus, waar cliënten niets van begrijpen. En waar mogelijk blijven we bij de rechter vandaan om onnodige kosten te vermijden. Schikken geniet de voorkeur. Wanneer de situatie daarom vraagt, zullen wij echter niet schromen het onderste uit de kan te halen en vol gas te geven."

Menselijke maat

De focus van beide advocaten is gericht op het leveren van hoogwaardige kwaliteit, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. "Die werkwijze stemt het gros van onze cliënten heel tevreden", weet Kiewitt. "Zelfs degenen wier zaak onverhoopt niet het gewenste resultaat oplevert, omdat een rechter anders oordeelt, weten ons werk vaak toch te waarderen, omdat ze weten dat we ons maximaal hebben ingespannen. En dat willen we graag zo houden."

Kiewitt & Verhoeven Advocaten, Kennemerstraatweg 117, 1814 GE Alkmaar. 072-5402722. www.kiewittverhoevenadvocaten.nl. info@kiewittverhoevenadvocaten.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten