Leer los te komen van je dagelijkse stress.
Leer los te komen van je dagelijkse stress. ((Foto: aangeleverd))

Nieuwe trainingen Mindfulness

  Bedrijf in Beeld

ZUID-SCHARWOUDE - In het centrum 'Rode Steen' in Zuid-Scharwoude starten dinsdagavond 24 en woensdagochtend 25 september nieuwe trainingen Mindfulness. Vooraf is er een gratis kennismakingsgesprek, zodat je alle vragen kunt stellen. Bel met Tina Brouwer 06 28 92 56 65 of vul het formulier in op de website www.mindfulenmeer.nl

"Leer los te komen van je dagelijkse stress", aldus Tina Brouwer. "Waarom zou je Mindfulness willen trainen? Leven zonder druk bestaat niet. Soms ervaar je gezonde stress om een klus te klaren. Maar vaker is het ongezond: een te hoge werkdruk, steeds meer hooi op je vork nemen. Geen tijd over hebben, geen rust ervaren. Het leven lijkt meer op maar stug doorgaan. Je bent voortdurend bezig je to-do lijstjes af te werken.

Gelukkig kun je leren om met deze druk om te gaan en je leven weer aangenamer te maken. Je gaat ervaren dat je je veerkrachtiger en minder opgejaagd voelt. Je hele leven komt meer in balans. De aandachtstraining is een praktische training van acht sessies. In elke sessie wordt geoefend in aandacht, concentratie, bewust bewegen en meditatie. Als je optimaal wilt profiteren van de effecten van Mindfulness, zorg dan dat je tijdens de training elke dag tijd kunt inruimen voor het doen van de oefeningen.

Wat leer je in de training: Vaker en langer bewust in het huidige moment zijn. Je traint jezelf bewust te zijn van je lichaam, je gevoelens en je gedachten. Daar kijk je met vriendelijkheid en aandacht naar. Je krijgt inzicht in je automatische patronen en kunt deze doorbreken. Je ervaart meer rust en overzicht. Je ontdekt eindelijk waar je 'uitknop' zit. Wat kan de training je nog meer opleveren: Goede concentratie en effectiever kunnen werken. Ontspanning en beter kunnen slapen. Beter om kunnen gaan met negatieve gedachten, angst, pijn, verdriet en boosheid. Je bent meer in evenwicht. Dan ontdek je dat het leven niet moeilijk en ingewikkeld is, maar een uitdaging! Dat elke dag een verrassing is, die het waard is om geleefd te worden.

'Je kunt de golven niet bedwingen, maar je kunt wel leren surfen'.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten