(Foto: aangeleverd)

Elephant Parade in Van Til Interieur in Alkmaar

  Bedrijf in Beeld

ALKMAAR - De Elephant Parade doet dit najaar Alkmaar aan! Na parades in onder andere Milaan, Londen en Shanghai is de Elephant Parade weer terug in Nederland, daar waar het in 2007 allemaal begon. De kudde - bestaande uit meer dan twintig grote olifanten - is van 18 november tot 13 januari te bewonderen zijn in Van Til Interieur. Bovendien beschildert kunstenaar David van der Meer 27 december ter plekke een olifant.

Jubileum

Het evenement vindt plaats vanwege het 115-jarig jubileum van Van Til Interieur. Dit familiebedrijf begon in 1904 in de binnenstad van Alkmaar. Inmiddels geniet het bedrijf landelijke bekendheid en is de vijfde generatie actief betrokken in de Alkmaarse onderneming.

Kunstenaars

Ontwerpers en kunstenaars als Selwyn Senatori, Saskia Pfaeltzer, Hugo Marques, Andre Miripolsky, Paul Roberts, Rob Kaspers en Bert Lezy leverden hun artistieke bijdrage aan de unieke collectie olifanten die bij Van Til Interieurs te zien is. De combinatie van kunst en designmeubelen is inspirerend. Het formaat en de veelzijdigheid van de kunstwerken zijn indrukwekkend.

Olifantenbeelden

De Elephant Parade vraagt door middel van gedecoreerde olifantenbeelden aandacht voor de benauwde situatie van de Aziatische olifant. Op die manier probeert men bij te dragen aan het behoud en bescherming van deze bedreigde diersoort. Elke grote olifant in de parade is een uniek kunstwerk, beschilderd door lokale en internationale artiesten.

Tijdens de periode van dit evenement ontvangen klanten bij diverse aankopen een gratis miniatuur kunstolifant cadeau. Handbeschilderd naar ontwerpen van onder meer Corneille, Howie Green, George Martin, Hollandsche Waaren, Poul Agger, Erika Severin, Richard Powell, Adi Holzer en Ans Markus. Het is tevens mogelijk om in de tijdelijke Elephant Parade-shop een olifantje naar keuze aan te schaffen.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de Elephant Parade te komen bekijken! Van Til Interieur, Noorderkade 1038 in Alkmaar.

Meer informatie is te vinden op www.vantil.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten