(Foto: aangeleverd)

De Achterstraat in de hoofdrol

  Bedrijf in Beeld

ALKMAAR - In 'De Achterstraat' van Jack de Feyter kruisen de levens van de bewoners elkaar. Karakters die aan de werkelijkheid zijn ontleend, maar ook weer niet één op één. 'Ik schrijf fictie,' zegt de auteur. 'Het is geen historische roman. Sommige karakters zijn in elkaar geschoven tot één figuur.'

Inspiratie deed hij op in het werk van de Egyptische schrijver Naguib Mahfouz, in 1988 de winnaar van de Nobelprijs. Dit onder het motto: zoek altijd een voorbeeld groter dan jezelf. Hoewel de straat nog geen honderd meter verwijderd is van het Waagplein, neemt het geen prominente plaats in op de Alkmaarse plattegrond. Het is een achterkantenstraat. Hooguit wordt de smalle straat op uitgaansavonden gebruikt door jonge stelletjes om heftig te zoenen of luidkeels een verkering te beëindigen. Overdag is het een bedrijvige doorgang, geworteld in de dagelijkse gang van zaken.

Citaat

Sherry wachtte even tot Wald de deur van haar kapsalon achter zich dichttrok en vroeg toen, uit haar agenda opkijkend: 'Wat vind je van Rein?' 'Huhh…Rein? Wat ik van 'm vind?' Afra moest even schakelen. 'Ja.' 'Dat lijkt me een geschikt iemand. Hoezo?' 'Hij maakt werk van me.' 'Dan moet jij meer van hem vinden dan ik.' 'Ik twijfel,' zei ze, de agenda met een klap dichtslaand. 'Ik vind 'm zo braaf.' 'Als jij 'm niet wil, mag ik 'm dan hebben?' 'Ik kijk het nog even aan,' zei ze een kleurenwaaier ter hand nemend. 'Welke kleur gaat 't worden?' Ze ontplooide de waaier en gaf hem aan Afra.

Bestellen

De roman is te bestellen onder ISBN 9789493172076 bij de boekhandel of via BOL.com en uiteraard bij de auteur zelf, inclusief handtekening, via www.nul72.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten