Van Rein Instituut.
Van Rein Instituut. ((Foto: aangeleverd))

Voor bijna elke (pijn)klacht een oplossing bij Van Rein Instituut

  Bedrijf in Beeld

ALKMAAR - In ons lichaam is alles constant in beweging. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op alle bewegingen in het lichaam. "Denk hierbij aan stofwisseling, doorbloeding, spieren en gewrichten", aldus Cees Molenaar, eigenaar en osteopaat van het Van Rein Instituut.

"Bij de meesten van ons verlopen al deze bewegingen zonder problemen. Mocht ergens een stagnatie optreden dan kunnen klachten ontstaan. Onze (kinder)osteopaten zijn geschoold in het opsporen van de bewegingsbeperkingen die aan de basis liggen van onze klacht(en)."

"Juist het opsporen van de oorzaak en vanaf de oorzaak terugwerken maakt het vak Osteopathie zo leuk en interessant", vervolgen collega osteopaten Ararad Batvaganyan en Julie Gildemyn. "Onze patiënten lopen vaak al heel lang rond met hun klachten en dan zijn wij in veel gevallen ook nog eens de laatste strohalm. Er wordt in het onderzoek vooral gezocht naar de (dieperliggende) oorzaak wat kan resulteren in een behandeling die start op een andere plek dan daar waar de klacht(en) zich bevind(en).'' Mariska Meulman: "Naast de behandeling van volwassenen is het Van Rein Instituut ook gespecialiseerd in het behandelen van baby's die veel huilen, last van darmkrampen hebben, last van reflux hebben of die een voorkeurshouding hebben.''

Veel voorkomende klachten

Veel voorkomende klachten zijn: nek- en rugklachten, bekkenklachten, maag- en darmklachten, hoofdpijn/migraine, menstruatieklachten, zwangerschapsklachten/wens, (terugkerende) sportblessures en onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK).
"Naast (kinder)osteopathie kun je bij het Van Rein Instituut terecht voor podologie, psychologie, hypnotherapie, coaching en Care for Women. Dit multidisciplinair aanbod zorgt ervoor dat er intern kan worden geschakeld indien nodig", aldus Cees Molenaar. "Door onze agenda's zodanig in te delen hanteren wij nauwelijks wachtlijsten. Je hebt immers nu een (pijn)klacht en niet over vier weken. Afspraken worden telefonisch gemaakt via telefoonnummers 072-5155454 en 0226-392121. Met vestigingen in Alkmaar en Tuitjenhorn en openingsdagen van maandag tot en met zaterdag is er altijd wel een tijd en dag beschikbaar om een afspraak te maken'', vervolgt Cees.

Meer informatie? Bezoek dan www.vanreininstituut.nl of bel met bovenstaande telefoonnummers.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten