Golftoernooi Goud van de Hout

  Nieuws

ALKMAAR - Voor de zevende keer werd woensdag 14 mei - op de prachtige en mooi gemaaide baan van de Sluispolder in Alkmaar - het golftoernooi voor oud-AZ spelers, oud-trainers, oud-verzorgers, genodigden en sponsors gespeeld. De weeromstandigheden zaten mee. Tot twaalf uur regende het licht, maar daarna was er alleen maar mooi, droog en zonnig weer. Door inspanningen - maar vooral door de zon - waren de gezichten van de deelnemers aan het eind van de dag goed gekleurd.
Voor de beginners en niet-golf spelers was er een clinic. Na wat oefeningen en een aantal proefslagen kwam al gauw het wedstrijdelement naar voren. De hegemonie van de laatste jaren van de ‘Derpers’ uit Egmond aan Zee werd dit jaar doorbroken. Sijf Oldenburg werd met 66 punten derde, Piet Buis toch weer tweede met 70 punten en Jur Feiken werd met 87 punten eerste. Hij kreeg niet alleen mooie prijzen, maar ook het inmiddels traditionele ‘mooie’ Groene Jasje. Een jaar lang kan hij bij vrienden, kennissen en familie met trots langs gaan.
Bij de wedstrijd werd door 45 deelnemers fel gestreden om de fraaie prijzen. Voorop stond uiteraard een goede sfeer en vele voetbalherinneringen. De ‘Neary’ werd gewonnen door Rene Pronk en de ‘Longest’ ging naar Sandor Rijnsoever. Renate Roeleveld liet zien dat zij niet zo maar de manager is Golfbaan Sluispolder. Zij werd nu ook winnaar van de derde prijs met 34 punten. Aart Spruit werd winnaar van de tweede prijs met ook 34 punten. De grote winnaar werd David Loggie die speelde met een handicap van 0 en scoorde liefst 38 stableford punten.
De prijzen van deze dag werden tussen de gangen van het diner uitgereikt. Sponsors en genodigden konden genieten van de prachtige, sterke en aangedikte voetbalverhalen van jaren terug. "Het was een prachtige en geslaagde dag!".

Meer berichten