Alkmaarse wint Beatlemuseumprijs

  Nieuws

ALKMAAR - Het Noord-Hollandse Blokker en Hillegom worden beiden als plekken gezien waar The Beatles 50 jaar geleden voor het eerst hebben opgetreden. Ter gelegenheid van dit jubileum was er een landelijke ontwerpwedstrijd door Hillegom Bollenstreek uitgeschreven om een originele Beatles platenhoes te ontwerpen.
Uit de ruim honderd inzendingen werd vrijdag 6 juni op de Beatlesdag door Azing Moltmaker, de Beatles museumpijs uitgereikt aan de Alkmaarse kunstenaar Esther Koeman voor haar winnende ontwerp 'Help'. Eerder ontving zij in Hillegom de eervolle vermelding voor een ander ontwerp 'Yellow Submarin'. Deze twee winnende werken zijn blijvend te zien in het Beatles museum op de Kanaalkade 48 in Alkmaar.
Het ontwerp van de winnende 'Help'-hoes is heel herkenbaar en brengt de kijker op het verkeerde been. In de originele versie staan The Beatles als maritiem symbool met een Shell logo op de achtergrond. Koeman heeft hier een parodie op gemaakt: The Beatles staan als de letters help, en het Shell logo is een bollen-tulp.

Meer berichten