Stadsdeeldirecteur Annette de Graaf draagt stokje over

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Henriette Guest)

Op 5 april was het gezellig druk in De Nieuwe Regentes, in de Weimarstraat. Collega’s, vrienden en vrijwilligers kwamen samen, om met elkaar het afscheid van stadsdeeldirecteur Annette de Graaf tot een mooi moment te maken, én om alvast een glimp op te vangen van haar opvolger: Daniel van Drunen.

Na zich zes en een half jaar ingezet te hebben voor stadsdeel Segbroek, gaat Anette zich binnen de gemeente nu op andere zaken richten. Maar wel nadat zij eerst een mooie reis door Ecuador en Colombia gaat maken. 

“Bij elke bijeenkomst in de wijk was zij aanwezig en ze wist precies wat er speelde in de verschillende buurten”, looft wethouder Robert van Asten.

Maar een mooi stadsdeel wordt gemaakt door bewoners, ondernemers, vrijwilligers en de gemeente samen. Terloops werd dan ook - tot zijn eigen verrassing - een stadsspeld uitgereikt aan de drijvende kracht achter KonkreetNieuws, Aad van Schie, voor zijn inzet voor met name ReVa.

In de jaren dat Annette als stadsdeeldirecteur heeft gewerkt, heeft ze een mooie omslag gezien in de samenwerking tussen bewoners, ondernemers en het stadsdeel, laat zij weten. Voor de toekomst van het stadsdeel zou ze nog graag zien dat de beruchte Zevensprong omgetoverd wordt tot een mooi plein met leuke cafétjes en een prettige sfeer, en dat harde grenzen met de Schilderswijk verdwijnen. 

Afsluitend spreekt zij een wens uit voor alle mensen in Segbroek: “Doe het met elkaar. Draag de gemeenschap met elkaar in al zijn facetten, samen kom je altijd verder dan alleen.” Tot slot laat Daniel weten dat hij, dat hij erg veel zin heeft om zijn nieuwe functie op te pakken en de komende tijd veel in de wijk te vinden zal zijn.