Facelift voor pand Vroom en Dreesman

  Nieuws
Facelift voor het pand van Vroom en Dreesman (Impressie: BFAS-Architectuur)
Facelift voor het pand van Vroom en Dreesman (Impressie: BFAS-Architectuur) (rodi.nl)

ALKMAAR - Topshelf heeft zijn hielen nog niet gelicht of er wordt al weer volop gewerkt aan de toekomst van het voormalige V&D-pand aan de Laat. BFAS-Architectuur gaat het markante gebouw uit 1925 een facelift geven.


Op de impressie is onder meer te zien dat er een ingang komt op de hoek Laat-Ridderstraat en de gevel is verdwenen. De grootste verbouwing vindt volgens het bureau plaats in het later aangebouwde deel uit 1969. Dit gaat volgens BFAS flink op de schop 'om aan de hedendaagse retail-eisen te kunnen voldoen.' Hoe het pand na de verbouwing er exact uit komt te zien, is volgens Marcel Vleer van BFAS-Architectuur nog niet bekend. "We gaan de komende periode meerdere plannen uitwerken." Het bedrijf maakte in 2016 ook al ontwerpen om het gebouw op te splitsen.

Zara


Welke winkel(s) er in het pand komen is nog niet bekend. Wethouder Victor Kloos liet al eerder in deze krant optekenen dat er veel belangstelling is. In de wandelgangen zoemt de naam Zara. Het Spaanse bedrijf werkt het liefst met een groot vloeroppervlak, de huidige locatie aan de Langestraat zou te klein zijn. Alkmaar heeft niet lang van Topshelf kunnen genieten. Het warenhuis opende zijn deuren op 14 april 2017, afgelopen zondag ging het warenhuis van onderneemster Inge van Kemenade definitief dicht.

Meer berichten