'Ik kijk uit naar die stralende gezichten' - Alkmaarse scholieren met ballen, voetbalhesjes en doelnetten naar Sen

  Nieuws
Op sportpark De Kiefthoek aan de Groeneweg worden de netten en hesjes overhandigd aan Norbert en Tijn. Van links naar rechts: Tijn Padmos, Hans Hoen, Piet Staadegaard, Norbert Koetzier en Dick Koning. (Foto: aangeleverd)
Op sportpark De Kiefthoek aan de Groeneweg worden de netten en hesjes overhandigd aan Norbert en Tijn. Van links naar rechts: Tijn Padmos, Hans Hoen, Piet Staadegaard, Norbert Koetzier en Dick Koning. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - De tassen zijn gepakt en de zakken zitten vol ballen, voetbalhesjes en doelnetten. De Alkmaarse scholieren Norbert Koetzier en Tijn Padmos - vijfde klas Murmellius Gymnasium Alkmaar - vertrekken dit weekend naar Senegal voor vrijwilligerswerk. Ze gaan het dak repareren van een schooltje in het kustplaatsje Mbour, zodat de leerlingen ook in het regenseizoen les kunnen krijgen. De voetbalspullen zullen met een grote glimlach in ontvangst worden genomen, want de kinderen van dit schooltje zijn hélémaal gek van voetbal.
"Twee jaar geleden heeft de vader van Tijn de basis van het schooltje gebouwd", zegt Norbert Koetzier. "Hij doet vaker projecten in Senegal en hij kon nog hulp gebruiken om het dak te repareren, want onderhoud is noodzakelijk. Zo kwamen we op het idee om mee te gaan en voetbalspullen mee te nemen. Die kregen we van Voetbalvereniging Bergen en daar zijn we ontzettend blij mee. Naast het klussen gaan we voetballessen en een toernooitje organiseren."

Spannend

Norbert vindt het heel bijzonder een inkijkje te krijgen in een heel andere cultuur. "We gaan zien hoe kinderen daar wonen en leven. Het is ook best spannend, want je kunt simpelweg niet alles van tevoren regelen. We hebben veel mailcontact gehad met een Engels sprekende contactpersoon, maar we zullen daar echt moeten zien hoe we onze plannen uitvoeren. We blijven er een week en vliegen volgend weekend weer naar Nederland. Ik hoop dat het lukt om het dak te repareren zodat deze kinderen in ieder geval het hele jaar les kunnen krijgen, maar bovenal kijk ik uit naar die stralende gezichten als we alle voetbalspullen uitdelen!"

Meer berichten