Speurhond Bailey naar Jakarta voor jacht op smokkelapen

  Nieuws
Bailey wordt op schiphol uitgezwaaid door ambassadeur Dennis Weening en Ina Mouthaan, voormalig directeur Balans en sponsor van het project. (Foto: Simon Trel)
Bailey wordt op schiphol uitgezwaaid door ambassadeur Dennis Weening en Ina Mouthaan, voormalig directeur Balans en sponsor van het project. (Foto: Simon Trel) (rodi.nl)

SCHIPHOL/SINT-PANCRAS - Schattig en lief. Wie de cockerspaniël van Wesley Visscher voor het eerst ziet, valt als een blok voor haar looks. Maar Bailey is een unieke speurhond met een bijzondere missie: smokkelapen opsporen in Indonesië voor Jakarta Animal Aid Network (JAAN). Maandag 19 februari vloog Bailey naar Jakarta. Op schiphol werd ze uitgezwaaid door ambassadeur Dennis Weening en Ina Mouthaan, voormalig directeur Balans in Sint-Pancras en sponsor van het project.


De acht maanden oude Cocker Spaniel is sinds september 2017 getraind bij het Scent Imprint for Dogs Center in Nederland, met behulp van verschillende Indonesische wildlife-soorten, afkomstig van drie dierentuinen in Nederland. Samen met haar baasje Wesley gaat ze de smokkel van apen bestrijden. De dieren worden in Indonesië illegaal verhandeld onder barre omstandigheden. Mensen nemen de beestjes daar als huis- of circusdier. Bailey heeft geleerd - als enige viervoeter ter wereld - om de lucht van apen en hun uitwerpselen te herkennen.

Meer berichten