Verhalen gezocht over Alkmaar in oorlogstijd

  Nieuws
Wie herkent zichzelf of iemand anders op deze krantenfoto van Bevrijdingsdag in Alkmaar? (Foto: aangeleverd)
Wie herkent zichzelf of iemand anders op deze krantenfoto van Bevrijdingsdag in Alkmaar? (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Wie herkent zichzelf of iemand anders op deze krantenfoto van Bevrijdingsdag in Alkmaar? Wie weet nog veel van van Alkmaar in de tijd van de Tweede Wereldoorlog? Wat werd er de mensen uit Alkmaar ontnomen en wat betekende de bevrijding? Jongeren van Artiance Centrum voor de Kunsten zijn op zoek naar verhalen uit eerste of tweede hand.
Artiance maakt voor Theater Na de Dam een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog, regie is in handen van Anne Stoop en Dorien Haan. Het project is onderdeel van Theater na de Dam, een landelijk theaterproject in het kader van de Nationale Dodenherdenking, waarbij door heel het land na de herdenking theatervoorstellingen spelen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog.
De jonge acteurs worden uitgedaagd om zich te verhouden tot de lokale geschiedenis van Alkmaar. Onderdeel van de research zijn gesprekken tussen jongeren en ouderen, die als ooggetuigen nog kunnen vertellen over hoe het was om jong te zijn tijdens de oorlog. Hiervoor zijn we op zoek naar (kinderen van) ouderen die hun herinneringen willen delen met de nieuwe generatie.
De vertelbijeenkomst is op zaterdag 17 maart om 11.30 uur in Artiance, Canadaplein 3 in Alkmaar. Aanmelden via Leoni van Veen via L.vanveen@artiance.nl of 06-12464832. Meer informatie via www.theaternadedam.nl.

Meer berichten