Van der Meij college op warmtenet

  Nieuws
Wethouders Jan Nagengast, Elly Konijn, directeur SOVON Ronald Gase en manager warmte HVC Robert Crabbendam ondertekenen de overeenkomst. (Foto: aangeleverd)
Wethouders Jan Nagengast, Elly Konijn, directeur SOVON Ronald Gase en manager warmte HVC Robert Crabbendam ondertekenen de overeenkomst. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Het Van der Meij College in Alkmaar wordt aangesloten op het duurzame warmtenet van de regio Alkmaar. Dinsdag 13 maart vond in het bijzijn van wethouder duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) en wethouder Onderwijs Elly Konijn (D66) de officiële ondertekening van het contract met HVC plaats. Met de aansluiting op het warmtenet gaat de school groene warmte gebruiken in plaats van aardgas. Er zijn inmiddels al drie scholen aangesloten op het warmtenet.


Het Van der Meij College krijgt straks warmte van de bio-energiecentrale van HVC, waardoor de geleverde warmte 100% groen is. Arjan ten Elshof, directeur Duurzame energie van HVC: "We juichen het toe dat het Van der Meij College ook overgaat op duurzame warmte. Ieder gebouw dat op het warmtenet wordt aangesloten draagt bij aan de vermindering van CO2. In het geval van het Van der Meij College levert dit jaarlijks een CO2 -reductie van 125 ton op. Dit is te vergelijken met de vermeden uitstoot van ongeveer 50 auto’s die elk 20.000 kilometer per jaar rijden."

Panelen


Het warmtenet is één van de maatregelen die het Van der Meij College heeft genomen om een steeds groenere school te worden. Zo zal ook het gebouw van het Van der Meij worden voorzien van honderden zonnepanelen, waarmee de duurzaamheid en het groene karakter verder worden onderstreept. Ook deze panelen worden naar verwachting nog dit jaar geplaatst.

Meer berichten