Waagplein weer decor voor strijd tegen kanker

  Nieuws
Voor de tweede keer vormt het Waagplein het decor voor de jaarlijkse liveshow ‘Nederland staat op tegen kanker’. (Foto: aangeleverd)
Voor de tweede keer vormt het Waagplein het decor voor de jaarlijkse liveshow ‘Nederland staat op tegen kanker’. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Voor de tweede keer vormt het Waagplein het decor voor de jaarlijkse liveshow ‘Nederland staat op tegen kanker’. Caroline Tensen presenteert dinsdag 29 mei de show waar onbekende en bekende Nederlanders in actie komen en hun persoonlijke ervaring met kanker delen. BN'ers die deelnemen zijn Arjen Robben, Caro Emerald, Peter R. de Vries, Marlijn Weerdenburg, Maan en Caroline Tensen.


Een belangrijk onderdeel van het event in Alkmaar is een avondrun door het centrum. Deelnemers rennen vijf of tien kilometer om geld op te halen voor kankeronderzoek. Actrice en presentatrice Marlijn Weerdenburg voert de run aan en rent samen met en voor haar vader. Hij kreeg twee jaar geleden kanker en de vooruitzichten zijn nu gelukkig goed. Weerdenburg: “Ik ben al hard aan het trainen voor deze dag, want ik ben eigenlijk geen hardloper. Maar door dit samen met mijn vader te doen, wordt deze run nog specialer en zal ik er alles aan doen om de finish te bereiken.”
Meer informatie en inschrijven kan via www.kwf.nl/tegenkanker.

Meer berichten