Huiswaard zoekt chauffeurs voor proef met Max Mobiel

  Nieuws
Wijkcentrum De Rekere beschikt sinds kort over een Max Mobiel. (Foto: aangeleverd)
Wijkcentrum De Rekere beschikt sinds kort over een Max Mobiel. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Wijkcentrum De Rekere beschikt sinds kort over een Max Mobiel. Dit elektrische voertuig is bestemd voor bewoners van de wijk Huiswaard die slecht ter been zijn. De bedoeling is dat De Rekere deze dienstverlening komende maanden gaat aanbieden.
De elektrische tweezitter wordt bestuurd door een vrijwilliger en is bestemd voor het vervoer van wijkbewoners van en naar diverse locaties in de buurt. Ook mantelzorgers kunnen er gebruik van maken, mits zij de opleiding daarvoor hebben gevolgd. Het unieke vervoermiddel mag zowel op de weg als op het fietspad rijden en kan op de stoep worden geparkeerd.

Tweezitter

Het voertuig biedt plaats aan twee inzittenden, achterin is ruimte voor een (opgevouwen) rollator en een flinke hoeveelheid boodschappen. Ook kleine huisdieren kunnen mee. De maximale snelheid is 45 kilometer per uur, op een volle accu kan ongeveer 50 kilometer worden afgelegd. Ouderen en mindervaliden kunnen binnen de gemeente er hun familie mee bezoeken, naar het ziekenhuis reizen of met een familielid of mantelzorger er op uit gaan. Het gebruik is voorlopig gratis, wel moet vooraf een rit worden aangevraagd.
Rijden en gereden worden

De eerste chauffeurs zijn opgeleid. Maar om de proef te laten slagen, zijn er meer vrijwilligers nodig. Die moeten voldoende vrije tijd hebben, over een geldig rijbewijs beschikken en het vereiste certificaat behalen. Belangstelling? Bel dan tijdens kantoortijden met Peter Baak van De Rekere via 072 7504536.

Meer berichten