'Dit is een geweldig initiatief' - AZ verlengt met Playing for Success

  Nieuws
Playing for Success verlengd tot en met 2022. (Foto: AZ Media / Ed van de Pol)
Playing for Success verlengd tot en met 2022. (Foto: AZ Media / Ed van de Pol) (rodi.nl)

ALKMAAR - Tien schoolbesturen uit de regio, AZ en de gemeente Alkmaar ondertekenden zondag 18 maart een overeenkomst die de partijen tot en met 2022 aan Playing for Success Alkmaar verbindt. Dit naschoolse programma is voor kinderen die (tijdelijk) om sociaal-emotionele redenen niet optimaal presteren. Het programma leidt tot meer zelfvertrouwen en motivatie en daardoor tot betere prestaties.


Het leercentrum in Alkmaar richt zich op kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en jongeren uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. De deelnemers worden meegenomen naar een uitdagende en inspirerende plek buiten de school, waar ze zoveel mogelijk positieve leerervaringen opdoen: het AFAS Stadion van betaald voetbalorganisatie AZ. In het stadion werken de deelnemers samen aan onder andere hun zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld en motivatie. Het project begon in 2013 met nog geen 20 deelnemers per week, inmiddels zijn dat er ongeveer 115 en jaarlijks meer dan 300. Ook in het nieuwe seizoen breidt het aantal deelnemers uit.

'Mooi project

'
"Playing for Success is een geweldig initiatief", zegt AZ's Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. "We dragen er dan ook graag een steentje aan bij door bijvoorbeeld onze spelers de certificaten te laten overhandigen aan de deelnemers. Het is ook mooi om te zien hoe de kinderen instromen en vervolgens het traject met meer zelfvertrouwen verlaten. We zien uit naar een succesvolle verlenging."

Gastheer


Iwan Sombroek, centrummanager van het project: "We zijn ontzettend blij dat AZ ook de komende jaren gastheer is voor Playing for Success Alkmaar en op deze manier de belangrijke WOW factor voor de deelnemers aan de trainingen beschikbaar blijft stellen. Het stadion en alle faciliteiten die we kunnen gebruiken zijn een heel belangrijk onderdeel van het programma. Daar ontleent de training een groot deel van zijn kracht aan."

Meer berichten