Muziek en lichtspektakel tijdens Heerhugowaard CityRun - Laatste weekend om in te schrijven voor Waards sportie

  Nieuws
Met sportieve prestaties de lokale samenleving een dienst bewijzen; dat is de Heerhugowaard CityRun. (archieffoto)
Met sportieve prestaties de lokale samenleving een dienst bewijzen; dat is de Heerhugowaard CityRun. (archieffoto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD – Nog maar vijf dagen tot de vierde editie van de Heerhugowaard CityRun by Night! Wie zich nog wil aanmelden moet snel zijn, want de inschrijvingstermijn sluit zondag 8 april. Het belooft een prachtig evenement te worden met veel deelnemers - de 3.000 is reeds aangetikt – die allemaal op hun eigen niveau mee kunnen doen. Jong of oud, snel of langzaam; iedereen is welkom bij de Heerhugowaard CityRun, vrijdag 13 april in hartje Heerhugowaard.
Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de vijf of de tien kilometer. Daarnaast is er een KidsRun, mede mogelijk gemaakt door Blosse, over 600 meter of 1,1 kilometer. De organisatie van de Heerhugowaard CityRun, JCI Heerhugowaard, hoopt op minimaal een evenaring van het deelnemersaantal van vorig jaar, toen 3.500 sportievelingen meededen. Om de lopers te motiveren is net als voorgaande jaren voor flink wat muziek en een dynamische lichtshow gezorgd. ,,De lopers worden warm onthaald”, aldus Bram Mooij namens de organisatie. ,,Zo brengt DJ Jerone aan de finish op het feestelijk verlichte Coolplein zijn opzwepende beats ten gehore. Maar ook langs de route is er volop muziek om de lopers te motiveren. Bij het Raadshuisplein staat DJ Flyon met zijn opvallende auto en op het kruispunt van de Middenweg en de Zuidtangent brengt een swingende Braziliaanse sambaband de deelnemers in het juiste tempo.”

PinPin


Ook voor de jeugd is er genoeg vertier. Naast muziek, lichtspektakel en springkussens komt hoofdsponsor Rabobank met een PinPin-pop die de jonge deelnemers aanmoedigt en de ‘coolste zakgeld-app van Rabobank’ promoot. Bij de Rabo-stand kunnen de kinderen die meegedaan hebben een goodiebag halen en wie ter plekke een spaarrekening afsluit profiteert van allerlei leuke voordeeltjes.

Goede doelen


De opbrengst van de Heerhugowaard CityRun 2018 gaat naar twee lokale goede doelen, te weten buitenlevenproject Het Erf van Esdégé-Reigersdaal in De Draai en Stichting Present. Het Erf wordt een werkplek voor mensen met een beperking, die genieten van buitenwerk, groen en dieren. Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. De bijdrage vanuit de CityRun wordt besteed aan een busje dat gebruikt gaat worden om materiaal te vervoeren, zodat vrijwilligers nog effectiever een bijdrage kunnen leveren.
Inschrijven kan nog tot en met zondag 8 april via www.heerhugowaardcityrun.nl. Wie zich nu inschrijft voor de Heerhugowaard Cityrun – via heerhugowaardcityrun.nl - dient zijn startbewijs zelf op te halen bij All 4 Running in Alkmaar. Startbewijzen van late inschrijvers worden niet meer per post toegezonden.

Meer berichten