Timo Waarsenburg vertelt waargebeurd oorlogsverhaal

  Nieuws

ALKMAAR - Verteller Timo Waarsenburg vertelt zaterdag 21 april een waargebeurd oorlogsverhaal in wijkcentrum Thuis in Overdie. De vertelling begint om 19.30 uur en is gratis te bezoeken. Vooraf kunnen de bezoekers vanaf 18.30 uur deelnemen aan een lopend buffet, dat hen door het wijk¬centrum wordt aangeboden. De avond wordt samen georganiseerd met het Art. 1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord en het 4-mei comité Alkmaar.
Timo Waarsenburg vertelt In oorlog en liefde op indrukwekkende wijze het waargebeurde oorlogsverhaal van Hans Beckman (1919-2011): een Nederlands militair, verzetsman en Auschwitz-gevangene. Beckman vindt in de grootste doodsfabriek, die de wereld ooit gekend heeft, de liefde van zijn leven. Daar, op de fundamenten van de dood, raakt hij op slag verliefd. En omdat kansen in het kamp schaars zijn, vraagt hij het meisje meteen ten huwelijk. Zouden ze elkaar ooit nog zien?
Historicus, schrijver en verteller Timo Waarsenburg (1972) interviewde Hans Beckman voor verschillende kranten. Het verhaal liet hem nooit meer los. Bezoekers kunnen vanaf 18.30 uur deelnemen aan een lopend buffet. Zij dienen zich daarvoor wel in te schrijven bij de barmedewerkers of bel 072-5402499.

Meer berichten