Foodclinic AZ voor 250 scholieren

  Nieuws
Foodclinic AZ voor 250 scholieren. (Foto: aangeleverd)
Foodclinic AZ voor 250 scholieren. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Met een bezoek van 250 leerlingen werd de Rabo AZ Foodtour woensdag 11 april afgesloten in het AZ stadion. Tijdens de foodtour - een online lesprogramma ontwikkeld door Rabobank, AZ en Greenport NHN - kregen leerlingen op school lessen over gezonde voeding. De leerlingen van negen basisscholen in Noord-Holland deden mee aan het programma en maakten onder meer vlogs. De klassen met de beste en leukste vlogs werden woensdag in het AZ-stadion verwelkomd voor een exclusieve Foodclinic.


De leerlingen uit groep 7/8 van basisscholen De Zes Wielen Munnikenweg in Alkmaar en De Zandloper in Koedijk waren ook van de partij. Zij werden ’s ochtends met bussen opgehaald en naar het AZ stadion gereden. Daar deden ze mee aan de linic, die uit diverse activiteiten bestond, zoals sportactiviteiten op het trainingsveld, een rondleiding door het AZ stadion en een vlogclinic van AZ vlogger Timo. Hij behandelde de vlogs van de verschillende klassen en gaf ze goede tips. Verder gingen de leerlingen zelf groenten snijden voor de pasta en fruit schillen voor de smoothies waar ze zelf van genoten tijdens de afsluitende lunch.

Winnende vlog


Aan het eind van de clinic werd bekend gemaakt dat Basisschool Cunera uit Castricum de beste vlog heeft gemaakt. Zij mogen zondag 6 mei met veertig personen naar de wedstrijd AZ-PEC Zwolle, waar hun vlog voorafgaand aan de wedstrijd op de grote schermen in het stadion wordt getoond.

Meer berichten