'We kiezen bewust voor kwaliteit' - Stichting De Waaier viert vijftienjarig bestaan

  Nieuws
Peter Valbracht komt zelf ook elk jaar in actie om wensen van maatschappelijke organisaties te realiseren. (Foto: Marjolein Ansink)
Peter Valbracht komt zelf ook elk jaar in actie om wensen van maatschappelijke organisaties te realiseren. (Foto: Marjolein Ansink) (rodi.nl)

ALKMAAR - Een schilderklus uitbesteden, de tuin aanpakken of bijvoorbeeld advies krijgen van een communicatiespecialist. Het zijn zomaar wat wensen van maatschappelijke organisaties uit de regio Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk die bekend zijn bij Stichting De Waaier. Die probeert vervolgens maatschappelijk betrokken bedrijven te vinden die deze wensen kosteloos kunnen realiseren. Als dat lukt is er sprake van een match. Jaarlijks worden zo'n zevenhonderd matches gerealiseerd en dat zorgt volgens manager Peter Valbracht niet alleen voor sociale cohesie, maar vooral voor stralende gezichten.


"Het is natuurlijk prachtig als we per jaar zoveel wensen in vervulling kunnen laten gaan. Via een jaarlijkse matchevenement brengen we bedrijven en maatschappelijke organisaties samen." De stichting bestaat vijftien jaar en dit jubileum wordt donderdag 19 april in de Grote Kerk gevierd. Peter: "Een mooi moment om even stil te staan bij wat we hebben bereikt en wat onze ambities voor de komende jaren zijn. We laten een mooie film zien over de afgelopen jaren waarin we ook de resultaten van het onderzoek naar de naamsbekendheid en het imago van De Waaier publiceren. We reiken deze avond natuurlijk ook weer de 'Bronzen Waaier' uit aan de meest maatschappelijk betrokken onderneming. De genomineerden voor de Bronzen Waaier 2017 zijn EHBA Trainingen (Eerste Hulp Bij Agressie), BAK Reizen, Frans Stokman en Tebulo Engineering. Burgemeester Piet Bruinooge reikt deze onderscheiding uit. Daarnaast ontvangt het aanstormend talent De Bronzen Duim uit handen van burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Langedijk."

Haalbaar


Het aantal van zeshonderd matches zou volgens Valbracht nog veel hoger kunnen liggen. "We kiezen bewust voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Zo leren we maatschappelijke organisaties via workshops dat hun wensen realistisch en haalbaar moeten zijn en bij welke bedrijven ze terecht kunnen om deze wensen te verwezenlijken. Aan bedrijven geven we mee dat ze zich goed moeten realiseren hoeveel ze weggeven, zodat de afspraken ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden."

Naar de camping


De afgelopen jaren zijn er volgens Valbracht prachtige matches ontstaan. Zo verzorgt Frans Stokman uit Heerhugowaard al een aantal jaar een caravan voor ouderen van de Pieter Raat Stichting zodat zij een dagje naar de camping kunnen en Nh1816 Verzekeringen uit Langedijk verzorgde bij zorgcentrum De Meander in Langedijk een high tea. Grote projecten komen ook voor. Zo kreeg Hortus Alkmaar van Schot en Buko zeven containers - die als bankgebouwtjes fungeerden - die werden omgebouwd tot een bezoekerscentrum. "Mooie matches tonen we tijdens de jubileumavond in een foto-expositie. Dan krijg je echt een fraai overzicht van gerealiseerde wensen, want daar doen we het natuurlijk allemaal voor."

Meer berichten