Klaar voor Koningsdag

  Nieuws
Ook dit jaar is er weer het dansevent SLAM! (Foto: Bart Heemskerk)
Ook dit jaar is er weer het dansevent SLAM! (Foto: Bart Heemskerk) (rodi.nl)

ALKMAAR - Op nagenoeg alle pleinen live muziek, een dansfeest naast het AZ-stadion en één grote vrijmarkt in de binnenstad. Wie op Koningsdag naar Alkmaar komt, hoeft zich niet te vervelen.


Het feest barst 26 april (Koningsnacht) op diverse locaties in de binnenstad al los. Verschillende artiesten en dj’s staan onder meer op de Paardenmarkt, het Waagplein, Hofplein, Platte Stenenbrug en in de Koorstraat. Rick Hageman, organisator van Kingsnight & Kingsday op het Hofplein: “Juist door de enorme diversiteit aan evenementen in de stad is Alkmaar zo’n leuke plek om Koningsdag te vieren. Jong, oud: er is voor iedereen meer dan genoeg te doen.” Alle feesten op Koningsdag en – nacht in de gemeente Alkmaar op een rij vind je op koningsdag-alkmaar.nl.

Pendelbussen


De NS rijdt op Koningsdag met een speciale Oranjedienstregeling en zet op een groot aantal trajecten langere en extra treinen in. Voor bezoekers van SLAM! Koningsdag rijden er pendelbussen vanaf station Alkmaar Centraal. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in één van de bewaakte fietsenstallingen in het centrum van de stad.

Meer berichten