Voorbeeld van een lang en gelukkig huwelijk

Nieuws
De heer P. Versnel en mevrouw A.M. Versnel-Langedijk zijn donderdag 26 april maar liefst zestig jaar getrouwd. (Foto: aangeleverd)
De heer P. Versnel en mevrouw A.M. Versnel-Langedijk zijn donderdag 26 april maar liefst zestig jaar getrouwd. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR - De heer P. Versnel en mevrouw A.M. Versnel-Langedijk zijn donderdag 26 april maar liefst zestig jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen op het adres Beethovenstraat in Amsterdam waar zij op kamers woonden. Mevrouw was eigenlijk verloofd, maar viel als een blok voor meneer en verbrak haar verloving.

In die tijd moest men getrouwd zijn om in het Iraakse Baghdad te mogen werken voor een inkoopcoöperatie. Na een aantal maanden trouwden zij en vertrokken naar Irak om zes jaar later en twee kinderen rijker terug te keren naar Nederland. In Leiden kregen zij nog twee kinderen en na twaalf jaar keerden zij terug naar Alkmaar, de geboortestad van mevrouw Langedijk. De heer Versnel werkte vervolgens jaren als directeur van een groothandel in ijzerwaren en gereedschappen van Ree, opgericht door schoonvader - en oud-voorzitter Alkmaar 54 - Klaas Langedijk.
Mevrouw Langedijk groeide op met voetbal en ging jarenlang naar de wedstrijden van AZ. Op dit moment is ze 83 jaar en nog actief met zwemmen en fitness. Meneer Versnel is 88 doet vooral hersengymnastiek. Hij scant, mailt, appt en skypet met zijn negentigjarige zus die in de Verenigde Staten woont. Beiden rijden zij nog auto en trekken eropuit. Samen hebben zij veel humor, drinken een borreltje en hebben het gezellig. Een voorbeeld van een lang en gelukkig huwelijk.