'Het was gewoon niet goed genoeg' - Zwak AZ wint wederom geen beker

  Nieuws
Teleurgestelde koppies na de kansloze nederlaag in de tweede opeenvolgende bekerfinale in Rotterdam. (Foto: Vincent de Vries)
Teleurgestelde koppies na de kansloze nederlaag in de tweede opeenvolgende bekerfinale in Rotterdam. (Foto: Vincent de Vries) (rodi.nl)

ROTTERDAM - Voor het tweede opeenvolgende jaar is AZ er niet in geslaagd om de bekerfinale winnend af te sluiten. AZ-trainer John van den Brom wilde meer zekerheid inbouwen en speelde met vijf verdedigers en twee aanvallers. Veel effect had dat niet, want de 0-3 zegt eigenlijk alles over de wedstrijd. Feyenoord was heer en meester en veel gevaarlijker dan AZ, dat weinig kansen creëerde. Weghorst was in de slotminuut nog dicht bij een tegentreffer, maar vond doelman Jones op zijn weg. In de 93e minuut schoot Jens Toornstra de bal in de rebound achter doelman Marco Bizot. Nicolai Jörgensen en een schitterende treffer van Robin van Persie zorgden voor de eerste twee Rotterdamse treffers.


Weghorst liet na afloop teleurgesteld weten "Ik ben ontgoocheld. Het was gewoon niet goed genoeg. Het voetballend vermogen dat we hebben is er vandaag niet uitgekomen." Ook bij Ron Vlaar was de teleurstelling groot: "We waren onszelf niet en eden veel te veel balverlies. Ik miste ook dynamiek in ons spel. Waar dat aan ligt? Dat weet ik niet, want dan was het niet gebeurd."

Fans woedend


De AZ-fans zijn niet alleen teleurgesteld, maar sommigen woedend en oordelen vernietigend. Hier een aantal reacties op de AZ-fanpage: 'Geen seconde aanspraak gemaakt op wat dan ook'; 'Schandalig vertoond spel van AZ, niemand speelde een goede wedstrijd'. Coach Van de Brom krijgt er flink van langs. 'Als je weer met de verkeerde tactiek begint win je nooit. En als het dan 2-0 staat en dan pas wisselen is het weer te laat. Tactisch onvermogen van van der Brom. #vanderbromout'.

Meer berichten